کد خبر: 958417
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۳
رؤسای جمهور چین و روسیه در اجلاس شانگهای‌:
یک روز پس از آنکه نخست‌وزیر ژاپن پیام امریکا را به ایران آورد و جواب شنید که «ترامپ شایسته انتقال پیام نیست»، رئیس‌جمهور ایران در اجلاس پیمان شانگهای، با رؤسای جمهور چین و روسیه دیدار کرد و از شی جین پینگ شنید که چین بدون توجه به شرایط بین‌المللی به همکاری با ایران ادامه می‌دهد و از پوتین هم شنید که مسکو مصمم به توسعه همه جانبه روابط با ایران است.
سرویس سیاست جوان آنلاین: عقل سیاسی حکم می‌کند ما چین را که در حال تبدیل شدن به قدرت اول اقتصادی جهان است و از استقلال سیاسی و نظامی برخوردار است، به ژاپن که کشورش میزبان ۲۳ پایگاه نظامی امریکا با پذیرش قانون کاپیتولاسیون است، نفروشیم و البته این به معنای ترک مراوده با ژاپن نیست. شاید اگر نخست‌وزیر ۵۷ ساله ژاپن قدری پخته‌تر بود، می‌دانست که نباید به ایران بیاید و در چشم رهبران ایران خیره شود و بگوید «امریکا قصد براندازی حکومت ایران را ندارد» زیرا پاسخ سال‌هاست که معلوم است: «امریکا غلط می‌کند که بخواهد براندازی کند و این منتی بر ما نیست، زیرا اصولاً توان این کار را ندارد وگرنه انجام داده بود.» حالا تأکید رؤسای جمهوری چین و روسیه در اجلاس پیمان شانگ‌های در پایتخت قرقیزستان نشان داد چرا ما باید از غرب زورگوی سودجو جدا شویم و به سمت شرق که هم فرهنگ نزدیک‌تری با ما دارد و هم در مناسبات دوجانبه، جانب فروتنی و احترام را نگه می‌دارد، حرکت کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری، دکتر روحانی روز گذشته در نشست شورای سران کشور‌های سازمان همکاری شانگ‌های در بیشکک پایتخت قرقیزستان گفت: نوزدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگ‌های در حالی برگزار می‌شود که جامعه جهانی با چالش‌ها و معضلات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است. تروریسم در انواع مختلف آن، افراط‌گرایی، یکجانبه‌گرایی، مداخله کشور‌های فرامنطقه‌ای در امور سایر مناطق و دخالت در امور داخلی سایر کشورها، جامعه بین‌المللی را در وضعیتی خطیر قرار داده است؛ وضعیتی که می‌تواند ثبات، امنیت و منافع همه کشور‌های جهان را تهدید کند.
وی تصریح کرد: مناطق پیرامونی ما با بحران‌های متعددی روبه‌رو است که با از بین بردن زیرساخت‌های اولیه کشور‌ها و بازتولید ناامنی، این مناطق را در شرایط حساسی قرار داده است. از سوی دیگر دولت امریکا طی دو سال گذشته با استفاده ابزاری از ظرفیت اقتصادی، مالی و نظامی خود و با اتخاذ رویکرد تهاجمی، کلیه ساختار‌ها و قواعد بین‌المللی را بر هم زده و به تهدیدی جدی برای ثبات منطقه و جهان تبدیل شده است.

باید در برابر خطر افراط‌گرایی متحد باشیم
روحانی افزود: همه ملت‌ها و دولت‌ها صرف‌نظر از باور‌ها و فرهنگ‌های خود در پی رفاه، توسعه، آزادی و حقوق خویش هستند؛ و با حفظ ارزش‌های دینی و اخلاقی و ملی خویش می‌خواهند در تعامل با یکدیگر در برابر دشمنان مشترک بشریت ایستادگی کنند. امروزه همه ما از شرق تا غرب در برابر خطر افراط‌گرایی باید متحد باشیم. چرا که افراط‌گرایی توسعه، صلح و امنیت جهان را تهدید می‌کند. مهم نیست مسلمان، مسیحی، یهودی، بودایی یا به هر دین و آیین دیگری باشیم؛ مهم این است که در برابر افراط‌گرایی از هر رنگ و‌نژاد و مذهب متحد باشیم. ما از آن جهت با داعش در عراق و سوریه جنگیدیم، چون تفکر آنان را تفسیری افراطی و ضدانسانی از دین علیه انسانیت می‌دانستیم و در دفاع از شهروندان غیرمسلمانِ این کشور‌ها نیزتردید نکردیم. ما از آن جهت با صهیونیسم مخالفیم که آن‌را یک ایدئولوژی انحرافی در دین یهود می‌دانیم که با ارزش‌های انسانی در ستیز است. ما در عراق و سوریه برای صلح جنگیده‌ایم. در افغانستان برای نبرد با افراط‌گرایی در تعامل با سازمان ملل متحد نقش سازنده‌ای ایفا کرده‌ایم و در یمن برای برقراری صلح از هیچ تلاشی دریغ نکرده‌ایم. ما همواره در‌های گفت‌وگو‌ها و همکاری‌های منطقه‌ای و دوجانبه را با همه همسایگان خود بازگذاشته‌ایم و حتی برای حل مسئله فلسطین هم رویکرد دموکراتیک با مراجعه به آرای عمومی را ارائه کرده‌ایم. ما نمی‌خواهیم هیچ ملتی را به دریا بریزیم و غرق کنیم.
روحانی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: برجام دستاورد مهم دیپلماسی چندجانبه است که اثبات کرد چنانچه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد می‌توان، برای حل هر مشکلی به جای تحریم و جنگ از طریق گفت‌وگو و مصالحه بهتر به نتیجه رسید. جمهوری اسلامی ایران به تصریح ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به کلیه تعهدات خویش عمل نموده است، اما متأسفانه امریکا به طور یکجانبه از برجام خارج شده و دیگر طرف‌ها و کشور‌ها را نیز مورد تهدید قرار می‌دهد تا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، که خواستار روابط عادی تجاری با ایران است، را نقض کنند. وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ظرفیت‌های برجام از اعضای باقی‌مانده در توافق می‌خواهد، هر چه سریع‌تر به تعهدات خود در بهره‌مندی جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی برجام عمل کنند.

فشار‌های امریکا برای تسلط بر آسیا وجهان است
رئیس جمهور همچنین روز جمعه در دیدار با رئیس جمهور چین در حاشیه نوزدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های در بیشکک قرقیزستان، با ابراز خرسندی از روند اجرای توافقات دو کشور، تأکید کرد: روابط با چین همواره برای ایران راهبردی بوده و خواهد بود. روحانی با بیان اینکه ایران کاملاً بر تعهدات خود در برجام پایبند بوده و امریکا بدون هرگونه بهانه‌ای از تعهد بین‌المللی خود خارج شد، گفت: فشار‌هایی که دولت امریکا به ایران و چین و سایر کشور‌ها وارد می‌کند، با هدف تسلط بر کل آسیا و جهان است. رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ظرفیت‌های فراوانی برای گسترش روابط با چین وجود دارد، افزود: ایران با توجه به موقعیت ممتاز جغرافیایی، آماده است نقش مهم و پیش برنده‌ای در پروژه کمربند راه ایفا کند. رئیس جمهور با بیان اینکه تهران در توسعه و تعمیق روابط با پکن محدودیتی ندارد، گفت: در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و مبارزه با تروریسم آماده گسترش روابط هستیم و از سرمایه‌گذاری چین در توسعه مناطق و بنادر جنوبی خود استقبال می‌کنیم.

چین: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
رئیس جمهور چین نیز در این دیدار با اشاره به مذاکرات مستمر مقامات دو کشور، گفت: پکن روابط با ایران را در مسیر راهبردی پیش خواهد برد و توسعه می‌دهد. شی جین پینگ با بیان اینکه در جهان امروز یکجانبه گرایی رواج یافته است، تأکید کرد: خروج یکجانبه امریکا از برجام اصلی‌ترین عامل افزایش تنش‌های منطقه‌ای است. رئیس جمهور چین در دیدار با دکتر روحانی با تأکید بر اینکه آماده گسترش همکاری با ایران در مجامع منطقه‌ای و جهانی برای ترویج چندجانبه گرایی و حفظ منافع خود و کشور‌های درحال توسعه هستیم، افزود: پکن آماده توسعه همکاری‌ها با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و جرائم سازمان یافته است. وی همچنین از مشارکت فعال ایران در پروژه کمربند – راه استقبال کرد.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی از این دیدار نوشت: شی جین پینگ رئیس جمهور چین در حاشیه اجلاس شانگ‌های به روحانی اطمینان داده است که کشورش بدون توجه به شرایط به توسعه روابط خود با تهران ادامه می‌دهد. احتمالاً اشاره رئیس جمهور چین به فشار‌های امریکا علیه تهران و پکن به ویژه در زمینه مسائل اقتصادی و تجاری و تحریم است.

پوتین: روابط اقتصادی با ایران روزبه‌روز بیشتر می‌شود
رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حاشیه نوزدهمین اجلاس کشور‌های عضو سازمان بین‌المللی همکاری‌های شانگ‌های دیدار و گفت‌وگو و بر ایجاد امنیت در منطقه تأکید کردند. طرفین در این دیدار بر تداوم روابط مطلوب بین تهران و مسکو بر همکاری دو جانبه به منظور ایجاد امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم تأکید کردند. رئیس جمهوری روسیه در دیدار با رئیس جمهوری کشورمان با تأکید بر نقش برجسته ایران در حل وفصل بحران سوریه اعلام کرد که روابط اقتصادی تهران و مسکو در جهات مختلف در حال توسعه است و مسکو مصمم به توسعه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با ایران است.
ولادیمیر پوتین که در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگ‌های در بیشکک پایتخت قرقیزستان با روحانی دیدار کرده است، اظهار داشت: امروز فرصت مناسبی برای بررسی همه مسائل مورد علاقه دو کشور فراهم شده است. با اقدامات انجام گرفته ازجمله مواضع فعال ایران و موفقیت‌های مشترک سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در سوریه موفقیت‌های زیادی حاصل شده است.
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روابط اقتصادی ایران و روسیه در بسیاری جهات توسعه می‌یابد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۵
0
0
شرق جه جیزی را ادامه میدهد؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار