کد خبر: 951273
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۳
عضو هیئت‌مدیره انجمن فولاد:
عضو هیئت‌مدیره انجمن فولاد با بیان اینکه سیل تأثیر قابل‌توجهی بر تولید فولاد کشور نخواهد داشت، گفت: بحثی برای افزایش قیمت فولاد در داخل مطرح نیست.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: محمدرضا شهرستانی در گفت و گو با «فارس» با بیان اینکه در حال حاضر با مازاد تولید فولاد نسبت به میزان تقاضای داخلی روبه‌رو هستیم، اظهار داشت: اختلاف قیمت زیادی بین فولاد عرضه شده در داخل و محصول صادراتی وجود دارد، به همین دلیل اکثر تولیدکنندگان مایلند محصولات خود را صادر کنند.

وی ادامه داد: به منظور ایجاد شرایط پایدار در بازار فولاد، نباید فشار دستوری برای تأمین نیاز داخل با قیمت پایین وجود داشته باشد، بلکه قیمت داخلی نیز باید نزدیک به نرخ صادراتی تعیین شود.

شهرستانی با اشاره به افزایش تقاضای فولاد در پی بروز سیل در کشور و همچنین کاهش تولید واحد‌های مستقر در مناطق سیل‌زده گفت: در حال حاضر شرکت فولاد خوزستان با مشکل دسترسی به مواد اولیه روبه‌رو است و در عین حال برای ارسال تولیدات خود با مشکل روبه‌رو است، زیرا وسایل حمل‌و‌نقل خود را در اختیار گروه‌های امدادرسان به سیل‌زدگان قرار داده‌است.

وی با بیان اینکه پس از رفع بحران سیل، معضل تأمین مواد اولیه کارخانه‌ها بر طرف خواهد شد، افزود: در شرایط فعلی به دلیل تحریم‌ها، نقل و انتقال پول سخت‌تر شده و در این وضعیت شرکت‌ها ترجیح می‌دهند با توقف خطوط تولید خود نسبت به تعمیر و نگهداری خطوط تولید اقدام کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن فولاد در مورد تأثیر سیل بر کاهش تولید فولاد در کشور نیز توضیح داد: این تأثیر زیاد نخواهد بود به طوری که ممکن است حدود ۳۰۰ هزار تن از تولید ۲۵ میلیون تنی فولاد را تحت‌تأثیر قرار دهد.

تأثیر کمبود برق بر تولید فولاد

وی ادامه داد: البته برنامه‌ریزی تولید فولاد برای سال جاری حدود ۲۸ میلیون تن بود، ولی با توجه به احتمال قطعی برق طی تابستان امسال (حادتر از سال قبل) به دلیل عدم افتتاح نیروگاه‌های جدید با وجود برنامه‌ریزی قبلی، رقم پیش‌بینی شده برای امسال محقق نخواهد شد و در خوش‌بینانه‌ترین حالت به تولید ۲۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید.

شهرستانی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو میلگرد در داخل ۵ هزار تومان و هر کیلو ورق گرم ۶ هزار تومان است، گفت: در شرایط فعلی هر تن میلگرد بیش از ۵۰۰ دلار و هر تن ورق گرم بیش از ۶۰۰ دلار صادر می‌شود.
وی تأکید کرد: برای ایجاد ثبات در بازار فولاد، قیمت داخلی ورق باید حدود ۱۰ هزار تومان و قیمت میلگرد حدود ۸۵۰۰ تومان باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن فولاد در ادامه با بیان اینکه بحثی برای افزایش قیمت فولاد در داخل مطرح نیست، اظهار داشت: با قیمت‌های فعلی نیز مصرف‌کنندگان برای خرید با مشکل روبه‌رو هستند.

وی یکی از دلایل تمایل تولیدکنندگان به صادرات فولاد به جای عرضه آن در بازار داخلی را استفاده از ارز صادراتی برای واردات مواد اولیه از جمله فروآلیاژها، قطعات یدکی و الکترود عنوان کرد و گفت: تولید هر تن فولاد ۱۲۰ دلار، ارزبری دارد.
شهرستانی در ادامه با بیان اینکه میزان صادرات فولاد برای سال ۹۷ حدود ۱۱ تن پیش‌بینی شده‌بود، گفت: متأسفانه فقط حدود ۸ میلیون تن صادرات فولاد صورت گرفت که دلیل پایین بودن این رقم، اعمال تحریم‌ها و همچنین جلوگیری دولت از بالا بودن میزان صادرات فولاد بود تا قیمت‌های داخلی افزایشی نداشته باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز به منظور تأمین نیاز داخل، قیمت‌ها پایین نگه داشته شده و برای صادرات فولاد نیز سقف تعیین شده‌است، به طوری که میزان صادرات نباید از ۵۰ درصد میزان فولاد معامله شده در بورس کالا بیشتر باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار