کد خبر: 949483
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۱
علی دینی ترکمانی:
یک کارشناس اقتصادی پرداخت یارانه غیر نقدی به مردم را بهتر می‌داند و می‌گوید: «با توجه به شرایط رکود اقتصادی و تورم بالا وپیش بینی اوضاع اقتصادی در سال آینده به نظر می‌رسد توزیع یارانه غیر نقدی می‌تواند برای معیشت مردم مناسب‌تر باشد.»
جوان آنلاین: علی دینی ترکمانی کارشناس و استاد اقتصاد گفت: با توجه به شرایط رکود اقتصادی و تورم بالا وپیش بینی اوضاع اقتصادی در سال آینده به نظر می‌رسد توزیع یارانه غیر نقدی می‌تواند برای معیشت مردم مناسب‌تر باشد.

این کارشناس اقتصادی افزود: پرداخت یارانه غیر نقدی تا کنون بصورت سبد کالا و پراکنده بوده که به همراه یارانه نقدی به مردم با سطح درآمد پایین توزیع می‌شده است. البته در زمان جنگ با اختصاص کوپن، یارانه به کالای‌های اساسی تعلق می‌گرفت و کالا‌ها با قیمت پایین توزیع می‌شد.

وی ادامه داد: اگر ساز و کار‌ها درست تعریف شود و تغییر کند و بودجه‌ای که اختصاص داده شده برای عرضه کالا‌های اساسی صورت گیرد، این اطمینان حاصل می‌شود که به خانوار‌ها رسیدگی بیشتری می‌شود.

دینی ترکمانی ادامه داد: کالای اساسی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی به مردم تعلق می‌گیرید یارانه غیر نقدی محسوب می‌شود، چون کالا‌ها دارای اختلاف قیمت در بازار هستند.

وی در خصوص پرداخت یارانه نقدی گفت: پرداخت یارانه نقدی قدرت انتخاب در هزینه را برای مردم به همراه دارد و این مزیت محسوب می‌شود، ولی می‌بایست مبلغ یارانه با توجه به افزایش تورم تغیییر کند در غیر این صورت قدرت خرید مردم کاهش خواهد یافت.

دینی ترکمانی در خصوص کالا‌های اساسی که به دلیل حجم کم، عادلانه در بین مردم توزیع نمی‌شنوند، افزود: همه کالا‌هایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی عرضه می‌شوند مورد مقبولیت مردم نیستد و عده‌ای تمایل برای دریافت آن‌ها ندارند. به عنوان مثال گوشت و برنج وارداتی برای کسانی که درآمد بالاتری دارند جذابیت ندارد و خریداری نمی‌کنند و این به معنای عدم رعایت عدالت نیست.

این اقتصاددان در خصوص این باور که توزیع یارانه نقدی منجر به افزایش نقدینگی می‌شود گفت: در مرحله اول باید مشخص شود این یارانه‌ها از کدام منبع تامین اعتبار می‌شوند. به عنوان مثال اگر از جابجایی مخارج دولت باشد و یا از طریق در آمد‌های مالیاتی و یا از افزایش قیمت حامل‌های انرژی باشد بدین معناست که دولت درآمد را از مردم دریافت می‌کند و در قالب یارانه در اختیار مردم می‌گذارد که در این حالت افزایش نقدینگی را به همراه نخواهد داشت.

وی افزود: اگر دولت یارانه‌ها را از محل بانک مرکزی پرداخت کند موجب افزایش نقدینگی خواهد شد. انچه که وجود دارد این است که دولت ۱۰ هزار میلیارد کسری یارانه‌ها را از محل‌های دیگر تامین می‌نماید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار