کد خبر: 946641
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۶
تراخم نوعی بیماری عفونی چشمی است که در مراحل مزمن منجر به نابینایی افراد می‌شود. بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در جهان گرفتار این بیماری هستند، اما هم‌اکنون بیش از ۱۰ سال است که حتی یک مورد ابتلا به بیماری تراخم در کشورمان گزارش نشده و ایران توانسته است در میان هشت کشوری قرار گیرد که موفق شده‌اند، گواهی مهار بیماری تراخم را از سازمان جهانی بهداشت دریافت کنند.
كبری فرشچی
سرویس جامعه جوان آنلاین: حدود ۱۰۰سال پیش در دنیا و ۵۰سال پیش در ایران، تراخم مهم‌ترین عامل نابینایی به شمار می‌رفت. از این رو سازمان جهانی بهداشت (WHO) طی سال‌های اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای مهار این بیماری در سطح جهان انجام داده و با توجه به شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت، ایران ۲۵ سال است که موفق به مهار تراخم شده که تاکنون مدرکی مبتنی بر این دستاورد به سازمان جهانی بهداشت ارائه نشده بود. یازدهمین جشنواره پروفسور محمدقلی شمس فرصت خوبی بود تا گواهینامه بین‌المللی سازمان جهانی بهداشت برای ریشه کنی بیماری تراخم به ایران اهدا شود. مراسم بزرگداشت تصدیق موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مهار تراخم و دریافت گواهی از سوی سازمان بهداشت جهانی، با حضور معاون وزیر بهداشت، نماینده سازمان جهانی بهداشت و جمعی از چشم پزشکان، در بیمارستان فارابی برگزار شد.

هزاران بیمار تراخمی تا ۵ دهه قبل
تراخم نوعی عفونت مزمن چشمی است که موجب التهاب و ایجاد ترشح چرکی در چشم می‌شود. طولانی‌شدن بیماری تراخم و تأخیر در درمان این بیماری از عواملی است که منجر به از دست دادن قسمتی از بینایی یا نابینایی کامل فرد می‌شود. شاخص‌هایی مانند «وضعیت پلک»، «دسترسی به آنتی‌بیوتیک»، «پاکیزگی صورت» و «کنترل بهداشت محیطی» به عنوان چهار مکانیسم اصلی مهار تراخم شناسایی می‌شوند.
علیرضا رئیسی در مراسم اعطای گواهی تصدیق مهار تراخم از سوی سازمان جهانی بهداشت به ایران با اشاره به وضعیت این بیماری در گذشته گفت: «تا پنج دهه پیش بیماری تراخم، سالانه هزاران نفر را مبتلا می‌کرد و این بیماری علت اصلی کم‌بینایی و نابینایی بود، اما بعد از انقلاب با اقداماتی که انجام و هماهنگی‌هایی که بین نهاد‌های مختلف ایجاد شد، ایران به عنوان هشتمین کشور دنیا موفق به ریشه‌کنی تراخم شد که سه کشور عمان، مراکش و ایران در منطقه آسیا و آفریقا قرار دارند.»

موفقیت ماحصل شبکه بهداشتی قوی
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت برای اعلام ریشه‌کنی بیماری تراخم، وجود ۵ درصد این بیماری برای اهدای جایزه مورد قبول سازمان جهانی بهداشت است، اما بیش از یک دهه است که در کشور حتی یک مورد تراخم هم ثبت و گزارش نشده و بیشترین کاری که در ایران انجام شده، توجه به جنبه‌های بهداشت فردی و عمومی در سطح مدارس و جامعه است.
رئیسی با اشاره به زیرساخت‌های حوزه سلامت و شبکه قوی بهداشت و درمان در کشور و وجود بیش از ۳۰ هزار بهورز در بیش از ۱۸ هزار خانه بهداشت و پایگاه مرکز جامع خدمات سلامت و همچنین همکاری‌های بین بخشی بین جهاد کشاورزی، سازمان آبفا و آموزش و پرورش و مشارکت مردم تأکید کرد: «بر این اساس ایران توانست برای ریشه‌کنی تراخم مورد تشویق سازمان جهانی بهداشت واقع و به عنوان یکی از کشور‌های موفق معرفی شود.»

برنامه بعدی؛ حذف مالاریا و فلج اطفال
معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه ایران در آستانه موفقیت‌های بزرگ بهداشتی قرار دارد، افزود: «امیدواریم تا دو سال آینده موفق به ریشه‌کنی و حذف مالاریا در کشور شویم و در حال حاضر در مرحله حذف کامل فلج اطفال در کشور قرار داریم و بیش از ۱۷ سال است که هیچ موردی از فلج اطفال در کشور ثبت و گزارش نشده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار