کد خبر: 940367
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۵
این نخستین باری نیست که شبکه ملی اطلاعات افتتاح می‌شود، اما روزگذشته محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح توسعه هسته این شبکه را طی مراسمی افتتاح کرد. وزیر جوان کابینه پیردولت دوازدهم در این مراسم که متولیان توسعه شبکه ملی اطلاعات و دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز حضور داشتند، صراحتاً عنوان کرد: «سیاست را با شبکه ملی اطلاعات پیوند نزنید و شبکه ملی اطلاعات را هم با فیلترینگ پیوند نزنید»! آقای وزیر همچنین در این مراسم تأکید کرد: امروز اعلام می‌کنیم که در زیرساخت شبکه ملی اطلاعات هیچ محصول امریکایی استفاده نمی‌شود.
زهرا چيذری
روزگذشته روز پرخبری برای حوزه فضای مجازی بود. در بخشی از جغرافیای شهر تهران وزیر ارتباطات طی مراسمی هسته شبکه ملی اطلاعات را افتتاح کرد و در بخش دیگری در نشست رسانه‌ای پیام‌رسان‌های داخلی «پیام‌رسان‌های داخلی؛ تقویت یا تضعیف» عملکرد مسئولان حوزه مجازی به ویژه وزارت ارتباطات را زیر ذره‌بین نقد بردند؛ منتقدانی همچون نصرالله پژمانفر که معتقد است: «نسبت به اینکه خواسته‌های نظام در فضای مجازی از طریق این شورا دنبال شود، ناامید شدیم.» در عین حال آذری‌جهرمی هم از پاسخ به منتقدانش جا نماند و در حاشیه سخنرانی‌اش درباره شبکه ملی اطلاعات، «سیاست» و طعنه به منتقدان را هم چاشنی کلامش کرد.
استقلال در تولید تجهیزات
مراسم افتتاح هسته شبکه ملی اطلاعات با حضور ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و تعدادی از معاونان وزیر ارتباطات برگزار شد و علاوه بر افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبکه ملی اطلاعات از بسته اقتصادی حمایت از کسب و کار‌های خدمات ابری، میزبانی و شبکه توزیع محتوا نیز رونمایی شد.
محمدجواد آذری‌جهرمی در این آیین گزارش عملکرد یک‌ساله گفت: «شبکه ملی همانطور که از نامش پیداست صرفاً شبکه وزارت ارتباطات نیست و یک شبکه ملی است.» به گفته وی شبکه‌های درون استانی، شهری، استانی، شبکه هسته که شرکت زیرساخت متولی آن است، درگاه اینترنت و اتصالات به اینترنت جزو ساختار کلان و اجزای مهم شبکه ملی اطلاعات است.
آذری جهرمی خاطر نشان کرد: «اقدام مهمی در توسعه و تقویت زیرساخت‌ها انجام شده، در توسعه دسترسی پهن باند سیار نسل‌های سه و چهار و رسیدن به پوشش سراسری بوده است. توسعه ظرفیت بخش هسته را داشتیم و همچنین ایجاد شبکه مستقل درگاه اینترنت و توسعه و افزایش جزو مسائلی بوده که شورای عالی مجازی به ما ابلاغ کرده است. در حال حاضر اغلب تجهیزات ما تولید داخل است و خود را از عرصه بین‌المللی مستقل کرده‌ایم.»
وزیر ارتباطات ادامه داد: «یکی از مشکلات در حوزه ارتباطات بین‌الملل این بود که ترانزیت ارتباطات اینترنت از مرز‌های ورودی از درون شبکه اینترنت انجام می‌شد و این مقدمات اختلال ایجاد می‌کرد و امنیت شبکه ما را پایین می‌آورد؛ در دهه فجر سال گذشته ما شبکه ملی اینترنت را از شبکه ملی اطلاعات جدا کردیم.»
مرکز ملی و شورای عالی فضای مجازی به وظیفه تاریخی خود عمل کنند
توافقات مجازی ایران با دیگر کشور‌های منطقه موضوع دیگری بود که آقای وزیر به آن اشاره داشت و گفت: «امسال بنا بر ابلاغ مرکز ملی فضای مجازی و به خاطر حداقل‌سازی تهدید‌های تحریمی با کشور‌های همسایه را در دستور کار قرار دادیم. در یک‌سال گذشته تفاهمنامه‌ای با ترکیه، جمهوری آذربایجان و عمان نهایی شده و با کشور‌هایی مانند روسیه، عراق، پاکستان و عمارت در حال مذاکره هستیم که ارتباطمان را به جای انتقال به کشور‌های اروپایی، به صورت منطقه‌ای تبادل کنیم.»
آذری جهرمی با کنایه‌ای به منتقدان شبکه ملی اطلاعات افزود: «امید داریم دو سند لایه محتوا و خدمات در مرکز ملی فضای مجازی به جمع‌بندی برسد تا مطالبه دستگاه‌هایی که امروز شبکه ملی اطلاعات را در کلام بلد هستند و در عمل نمی‌دانند که خودشان هم وظایف جدی دارند و گاهی خودشان بزرگ‌ترین مانع توسعه شبکه ملی اطلاعات در لایه خدمات و محتوا هستند، تعیین تکلیف شود و مرکز ملی و شورای عالی فضای مجازی به وظیفه تاریخی خود عمل کنند.»
جهرمی اضافه کرد: «شاید این بهترین خبری باشد که من امروز می‌دهم؛ ما در سال پیش‌رو، IXP بین‌الملل ایجاد خواهیم کرد و به خدمات‌دهندگان محتوا و شرکت زیرساخت، اینترنت را به قیمت بین‌الملل عرضه خواهیم کرد. این کار باعث می‌شود محصولات ما بازار جهانی به دست بیاورند.»
وزیر در پایان اعلام کرد: «ما دنبال توسعه همکاری‌های بین‌المللی هستیم. با چهار کشور ترکیه، روسیه، آذربایجان و ایران دنبال یک پیمان منطقه‌ای هستیم؛ تفاهم کلی صورت گرفته و امیدواریم که بتوانیم بازار کسب و کار بین‌المللی را پیش ببریم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار