کد خبر: 939604
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۸
شمخانی در سفر به افغانستان سیاست ثبات‌ساز ایران را تبیین کرد
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران با اطلاع دولت افغانستان و به منظور کمک به رفع مشکلات امنیتی موجود در افغانستان با گروه طالبان درحال مذاکره است، اما از سوی دیگر دشمنان امنیت و آرامش منطقه در اقدامی سازمان یافته به دنبال ناامن‌سازی مرز‌های مشترک به منظور انتقال عناصر شکست خورده داعش به افغانستان و حمایت از توسعه تروریسم تکفیری در این کشور هستند تا بار دیگر آتش جنگ و خون‌ریزی و نا امنی را در منطقه شعله‌ور کنند که همین مسئله هوشیاری و آمادگی کشور‌های منطقه برای مقابله با تهدیدات جدید تروریسم تکفیری را اجتناب ناپذیر و حیاتی کرده است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیرشورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که در صدر هیئتی از مقامات عالی سیاسی، نظامی و امنیتی برای بررسی راه‌های گسترش مناسبات دو جانبه ایران و افغانستان در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی، مبارزه با تروریسم وجرایم سازمان یافته و همکاری‌های مشترک مرزی و منطقه‌ای به دعوت همتای افغانی خود به کابل سفر کرده است، روز گذشته با رئیس جمهور، معاون اجرایی و دبیرشورای عالی امنیت ملی افغانستان دیدار و گفت‌وگو کرد. شمخانی در دیدار با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، تقویت و گسترش روابط همه جانبه با کشور‌های همسایه را در ردیف اصول ثابت و غیرقابل تغییر جمهوری اسلامی عنوان و اظهار کرد: پیوند‌های عمیق دینی، فرهنگی و تاریخی میان دو ملت ظرفیت‌های قابل‌ملاحظه‌ای را برای توسعه مناسبات مبتنی بر تأمین منافع مشترک پیش روی دو کشور قرار داده است.
 
هشدار درباره انتقال داعش به افغانستان
دبیر شورای امنیت ملی کشورمان با تأکید بر ضرورت تلاش مستمر دو کشور در برقراری کامل امنیت در مرز‌های مشترک برای مقابله با تحرکات اشرار، قاچاقچیان مواد مخدر و گروه‌های تروریستی گفت: دشمنان امنیت و آرامش منطقه در اقدامی سازمان یافته به دنبال ناامن‌سازی مرز‌های مشترک به منظور انتقال عناصر شکست خورده داعش به افغانستان و حمایت از توسعه تروریسم تکفیری در این کشور هستند تا بار دیگر آتش جنگ و خون‌ریزی و نا امنی را در منطقه شعله‌ور کنند. وی هوشیاری و آمادگی کشور‌های منطقه برای مقابله با تهدیدات جدید تروریسم تکفیری را اجتناب ناپذیر و حیاتی دانست و تصریح کرد: هرگونه غفلت و بی توجهی به این تهدیدات می‌تواند حوادث تلخ و دهشت باری، مشابه آنچه در عراق و سوریه رخ داد را تکرار کند.
دریابان شمخانی خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان را فرصتی طلایی برای تقویت توانمندی‌های دفاعی و نظامی این کشور با اتکا به ظرفیت‌های داخلی و درون منطقه‌ای ذکر کرد و افزود: ملت‌های منطقه برای خروج کامل نیرو‌های امریکایی که حضورشان جز جنگ و ناامنی حاصلی نداشته لحظه شماری می‌کنند. دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به ضرورت افزایش گفت‌وگو و تعامل سازنده میان گروه‌های مختلف در افغانستان و اجتناب از اقدامات خشن و مخل امنیت اظهار داشت: اقدامات پنهانی و مخرب برخی کشور‌های فرامنطقه‌ای به‌ویژه امریکا کمکی به ایجاد صلح پایدار در افغانستان نخواهد کرد. محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام‌های گرم خود به رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری از تلاش بیست ساله دریابان شمخانی در تنش‌زدایی و ایجاد همگرایی میان کشور‌های منطقه قدردانی کرد. رئیس جمهور افغانستان ضرورت ایجاد سازوکار‌های مشترک و فعال میان دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی دو کشور برای افزایش تحرک در حوزه مقابله با تروریسم، جرائم سازمان یافته و مبارزه با قاچاق مواد مخدر را مورد تأکید قرار داد و افزود: امنیت پایدار در مرز‌های مشترک اصلی‌ترین اولویت دولت افغانستان است.
شمخانی همچنین در ادامه برنامه‌های خود در سفر به افغانستان با عبدالله عبدالله رئیس اجرایی افغانستان دیدار و پیرامون مسائل مورد علاقه دو کشور گفت‌وگو کرد.
دبیر شورای عالی امنیت کشورمان با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از روند صلح در افغانستان با رویکرد درون افغانی هر گونه اقدام بر خلاف این روند را آسیب زدن به امنیت و ثبات افغانستان دانست. دریابان شمخانی با اشاره به اقدامات خصمانه امریکا علیه کشور‌های مستقل، راهبرد امریکا در منطقه را سلطه دائمی با غارت حداکثری و هزینه حداقلی ذکر کرد و افزود: راه‌اندازی جنگ‌های نیابتی و ایجاد گروه‌های تروریستی - تکفیری و حمایت مستمر از آنان در همین راستا برنامه ریزی شده است. عبدالله عبدالله رئیس اجرایی افغانستان نیز در این ملاقات با استقبال از تعاملات سازنده نهاد‌های امنیتی دو کشور اظهار داشت: مهم‌ترین چالش امروز افغانستان وجود چالش‌های امنیتی نگران‌کننده است و غلبه بر این وضعیت نیازمند همکاری مشترک و مساعی سازنده مجموعه همسایگان برای ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان است. وی با اشاره به تلاش گروه‌های تروریستی شناخته شده در افغانستان برای استفاده از ابزار خشونت و خونریزی به منظور تحمیل اراده خود به دولت قانونی این کشور خاطرنشان ساخت: انتخابات پارلمانی افغانستان نشان داد که اراده سیاسی مردم ما تنها باید از طریق صندوق‌های رأی و بدون فشار و تهدیدات تروریستی بروز و ظهور پیدا کند.
 
تداوم گفت‌وگو‌های ایران و طالبان
دبیرشورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار حمدالله محب همتای افغانی خود لزوم فعال‌تر شدن سازوکار‌های مشورتی میان نهاد‌های امنیت ملی دو کشور برای تحقق اهداف و توافقات فی‌مابین را مورد تأکید قرار داد و با اشاره به گفت‌وگو‌های جاری میان جمهوری اسلامی ایران با گروه طالبان به منظور کمک به رفع مشکلات امنیتی موجود در افغانستان خاطرنشان ساخت: مجموعه ارتباطات و گفت‌وگو‌های انجام شده با گروه طالبان با اطلاع دولت افغانستان بوده و این روند همچنان ادامه خواهد یافت. شمخانی با جدی ارزیابی کردن خطر گسترش دامنه نفوذ داعش در افغانستان بر ضرورت اتخاذ اقدامات عملی برای مقابله با این نقشه شوم که توسط امریکا و ارتجاع منطقه حمایت می‌شود، تأکید کرد.
دریابان شمخانی بازگشایی بازارچه‌های مرزی، تسریع در حل و فصل اختلافات مرزی و برگزاری نشست مشترک مرزی میان کشور‌های ایران، افغانستان، پاکستان، ترکیه و ترکمنستان را از عوامل مؤثر برای افزایش ضریب امنیتی مرز‌ها ذکر کرد. حمدالله محب مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان نیز در جریان این دیدار با ابراز خرسندی از سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به این کشور، گفت‌وگو‌های نزدیک مقامات امنیت ملی ایران و افغانستان را در رفع برخی موانع در مسیر اجرای توافقات گذشته، بسیار تعیین‌کننده عنوان کرد. وی با اشاره به عزم راسخ دولت و مردم افغانستان برای مقابله با اشکال مختلف تروریسم و ایجاد ثبات و امنیت پایدار در سراسر این کشور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره یکی از اصلی‌ترین پایه‌های برقراری امنیت در منطقه بوده است و بدون شک همکاری‌های مشترک دو کشور در رفع مشکلات امنیتی امروز افغانستان بسیار کارگشا خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار