کد خبر: 923576
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۵
متولیان حمل و نقل و مدیریت ترافیک از مدیریت سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گرفته تا پلیس راهور تهران بزرگ و معاون حمل و نقل و ترافیک از ایجاد مزاحمت‌های مسافربر‌های شخصی در محدوده فعالیت رانندگان خطی تاکسی‌ها صحبت کرده‌اند
مسافربر‌های شخصی را می‌توان یکی از رقبای دیرینه رانندگان تاکسی به حساب آورد. هر چند در طول یک دهه اخیر متولیان حمل و نقل و مدیریت ترافیک از مدیریت سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گرفته تا پلیس راهور تهران بزرگ و معاون حمل و نقل و ترافیک از ایجاد مزاحمت‌های مسافربر‌های شخصی در محدوده فعالیت رانندگان خطی تاکسی‌ها صحبت کرده‌اند، اما عدم اجرای یک طرح تأثیرگذار در این زمینه باعث شده تا سفره درآمدی رانندگان تاکسی هر روز کوچک‌تر شود.

اکنون می‌توان گفت: در کنار مسافربر‌های شخصی، فعالیت اپلیکیشن‌های مسافربری مانند اسنپ، تپسی، دینگ و... باعث شده از میزان درآمد روزانه رانندگان تاکسی کاسته شود.
این در حالی است که متولیان نظارت بر حوزه حمل و نقل از پلیس راهور تهران بزرگ گرفته تا شهرداری تهران در طول سال‌های اخیر هرگز نتوانسته‌اند رقبای غیرقانونی تاکسیرانان را در حوزه حمل مسافر از میدان به‌در کند.

رقابت مسافربر‌های شخصی با تاکسی‌های خطی
بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از مشکلات رانندگان تاکسی‌های خطی با مسافربر‌های شخصی است. اگر در گذشته و در ساعات اوج سفر‌های عصرگاهی یا شبانگاهی هجوم مسافربر‌های شخصی همیشه مورد اعتراض رانندگان تاکسی بود، اما اکنون کار به جایی رسیده که دیگر حتی شکایات رانندگان خطی خطوط تاکسیرانی نیز نه در سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران و نه نزد پلیس راهور تهران بزرگ خریدار داشته باشد. متولیان بر این باورند که با توجه به سخت شدن شرایط اقتصادی در کشور و همچنین افزایش بیکاری به ویژه در تهران نمی‌توان قانونی را برای عدم فعالیت مسافربر‌های شخصی در نزدیکی ایستگاه‌های مترو، تاکسی و اتوبوس اجرایی کرد.
حتی در برخی موارد به ویژه در روز‌هایی که تهران با افزایش تردد و مسافر روبه‌روست، مأموران پلیس مسافران را برای استفاده از امکان حمل و نقلی مسافربر‌های شخصی هدایت می‌کنند و همین رویکرد باعث شده این مزاحمان همیشگی رانندگان تاکسی با قدرت بیشتری نه تنها در حاشیه ایستگاه‌های تاکسی بلکه با نفوذ به داخل ایستگاه‌ها مانع خدمات‌رسانی تاکسیرانان شوند. به عنوان مثال خیابان میرداماد، زیر پل سیدخندان، تجریش، میدان ولیعصر، میدان رسالت و... از جمله این مسیر‌ها هستند.

مسافربر‌های شخصی تحت کنترل نیستند
در ابتدای خیابان میرداماد تا یکی، دو سال قبل تاکسی‌های خطی اقدام به جابه‌جایی مسافران تا ایستگاه مترو یا تا تقاطع شریعتی می‌کردند، اما با ورود مسافربر‌های شخصی با پلاک شهرستان که عمده آن‌ها از برخی شهرستان‌ها برای کسب درآمد به تهران آمده‌اند باعث شد در ابتدای تقاطع میرداماد-، ولی عصر با تجمع این خودرو‌ها و ترغیب مسافران برای سوار شدن، مشکلات زیادی را برای رانندگان خطی این مسیر به وجود آورند. این در حالی است که هر بار با اعتراض رانندگان تاکسی مبنی بر غیرقانونی بودن این کار روبه‌رو شدند، با درگیری و ضرب و شتم رانندگان سعی کردند تا پاتوق خود را در این خیابان حفظ کرده و حتی بر تعداد ناوگان خود در این مسیر بیفزایند. متأسفانه حضور مسافربر‌های شخصی سبب شده کنترل این افراد توسط پلیس و حتی مأموران تاکسیرانی نیز امکان‌پذیر نباشد و در صورت وقوع تخلف رسیدگی به آن نیز بسیار دشوار خواهد بود. بر این اساس ساماندهی مسافربر‌های شخصی و جلوگیری از ایجاد موازی‌کاری از جمله وظایفی است که باید مدیریت شهری و پلیس بدان توجه ویژه‌ای داشته باشند. در این خصوص اگر تا یکی دو سال قبل پلیس راهور تهران بزرگ اقدام به جریمه برخی خودرو‌های مسافربر شخصی با پلاک شهرستان می‌کرد، اما اقامت طولانی مدت این افراد که عمدتاً از شهرستان‌های دیگر راهی تهران شده‌اند باعث شد تا با استفاده از خلأ‌های قانونی اقدام به تغییر پلاک‌های خود به پلاک تهران کنند. در این صورت دیگر پلیس راهور تهران بزرگ نیز نمی‌تواند به بهانه پلاک شهرستانی بودن این خودرو‌ها مانع فعالیت آن‌ها شود.

نظارت شاید وقتی دیگر...
از سوی دیگر به دلیل کاهش درآمد رانندگان خطی در این مسیر، چنانچه دیگر حاضر به فعالیت در این خط نباشند بعد از مدتی غیبت مجوز خط آن‌ها باطل می‌شود و اگر در این خط بمانند میزان درآمد آن‌ها کفاف مخارج تاکسی و خانواده‌شان را نمی‌دهد. اما سؤال اینجاست که به رغم آنکه شهرداری تهران، معاونت حمل و نقل و ترافیک و به صورت خاص‌تر سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران خود را متولی نظارت بر ناوگان تاکسیرانی پایتخت می‌دانند، چرا تاکنون نتوانسته‌اند این مشکلات چندین ساله رانندگان تاکسی را در بسیاری از خطوط حل کنند؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار