کد خبر: 922424
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
مدیر کل جمعیت آزادگان دفاع مقدس:
ویژه برنامه "در کوی نیکنامان" صبح پنج شنبه هجدهم مردادماه در فرهنگ سرای گلستان با هدف تجلیل از آزادگان سرفراز میهمن اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مراکز فرهنگی و هنری منطقه هشت و فرهنگسرای گلستان ؛ ویژه برنامه "در کوی نیکنامان" صبح پنج شنبه بیست و پنجم مردادماه در فرهنگ سرای گلستان با هدف تجلیل از آزادگان سرفراز میهمن اسلامی برگزار شد.
این برنامه ساعت هفت صبح با قرائت دعای توسل توسط حاج آقای رفیعی آغاز و در ادامه با مداحی حاج حسن مستخدمین زیارت پرفیض عاشورا زمزمه شد. بعد از ذکر توسل به اهلبیت(علیهم السلام)،
به مناسبت سالروز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی آزاده رسول ملایری و آزاده سرافراز فرخ سهراب مدیر کل جمعیت آزادگان دفاع مقدس خاطرات خود را از دوره اسارت بیان نمودند. آزاده سرافراز فرخ سهراب با بیان اینکه زمانی که ما وارد ایران شدیم، استقبال از آزادگان بعد از استقبال از امام در 12 بهمن ماه 1357 ، به نقل خیلی از جراید خارجی بزرگترین استقبال در جهان بود گفت: این به لطف مردم بود و مردم ما این شکوه را درست کردند. مردم تا الآن لطفشان را نسبت به ما آزادگان دارند. ورود آزادگان باعث شد مردم اطمینان پیدا کنند که جنگ تمام شده است
آقای سهراب ادامه داد: طبق اساسنامه جمعیت اولین هدف ما بستر سازی از توانمندی‌ها آزادگان است و این توانمندی‌ها در سطح بالایی است. اکثر آزادگان مسلط به زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی هستند. طبق آمار سال 1386 ، 1265 آزاده پزشک داریم که 300 نفر از آنان متخصص و جراح هستند. حتی در بین آزادگان حقوقدان، مهندس، قاری، حافظ قرآن و... داریم. امید داریم به کمک این جمعیت بتوانیم دوستان را دور هم جمع کنیم. طبق آمار 40646 آزاده داریم که 5000 آنها شهید شده‌اند که از نظر ما هر آزاده‌ای که فوت کند، حکم شهید را دارد. اگر هر آزاده با خانواده‌شان 4 نفر باشند، خانواده بزرگ آزادگان به 200000 نفر می‌رسد. با این توانمندی که در آزادگان است، قصد داریم این شبکه را ایجاد کنیم و از آنان استفاده کنیم. ما جمعیت بانوان و فرزندان دفاع مقدس را ایجاد کرده‌ایم تا از وجود این عزیزان استفاده کنیم و دست به دست هم دهیم تا بتوانیم اشتغال برای بچه‌ها ایجاد نماییم. جمعیت از هیچ ارگانی کمک مالی نگرفته است و تمام مخارج بر عهده آزادگان است و تنها بخشی را شهرداری تقبل و با ما همکاری کرده‌اند.

مدیر کل جمیت آزادگان درپایان تشکر ویژه‌ای از فرهنگ سرای گلستان و مسئولین این برنامه داشت و بیان کرد که امسال سومین برنامه‌ای است که در این مکان به همت فرهنگ سرا اجرا می‌ گردد.

بعد از پایان سخنان آزاده سرافراز فرخ سهراب، کلیپی در خصوص آزادگان سرافراز پخش گردید و در پایان تقدیر نامه و هدیه‌ای به رسم یادبود از طرف مدیریت فرهنگی هنری منطقه 8 به خانواده آزاد متوفی حمزه علی صالحی فر و آزاده جانباز علی حاتمی اهدا کردند.
 
در پایان مراسم، آزاده سرافراز عبدالرحیم فرخ سهراب دبیر کل جمعیت ازادگان دفاع مقدس به سوالات خبرنگار ما پاسخ گفت. دبیر کل جمعیت ازادگان دفاع مقدس در رابطه با بحث مسکن ازادگان اظهار داشت: عمدتاً خود بچه ها مسکنشان را تهیه میکردند، مسئولین میگفتند چون تعداد ازادگان زیاد است اگر بخواهیم مسکن بدهیم تاثیر روی قیمت مسکن میگذارد.
این آزاده سرافراز با گلایه از بی توجهی به سالها اسارت عنوان کرد: حوالی سالهای ۸۰تا ۸۳به همه ازادگان در صد جانبازی بین ۳۰تا۷۰دادند این مسئله باعث شد تا ما را بیشتر به عنوان جانباز بشناسند تا ازاده و الان در مراجعه بچه ها به بنیاد اولین سوال این است ک چنددرصد جانبازی دارید و کاری به اسارت ما که به عنوان پشتوانه و یک تجربه بزرگ است ندارند.
او در پایان از مسئولین خواست تا قوانین را اجرا کنند و قانون جامع ایثارگری که مصوب شد اما اجرا نشده و میگویند بار مالی دارد را اجرا کنند.

همچنین حمزه علی صالحی فر از آزادگان سرافزار کشورمان نیز در گفت و گو با خبرنگار ما درباره نحوه اسارتش گفت: در هنگام حمله دشمن عراقی ها در مندلی اسیرشان کردند ایشان ۸سال اسیر بودند در هنگام بازجویی بسیار اذیت و ازار و شکنجه شدند و مدام سوال عراقی ها این بوده که چرا به اینجا امدید و چرا جنگیدید.
وی با بیان خاطره ای از دوران اسارت اظهار کرد: رادیویی در اردوگاه بود که میخواستیم پایین بیاریم بچه ها جمع شدند دایره ای تشکیل دادیم که مشورت بگیریم نهایتا با دوتا چوب کوچک رادیو را پایین اوردیم وقتی نگهبان فهمید بسیار متعجب شده بود که ما چگونه این کار را کردیم.
وی با گلایه از مسئولین که به امور آزادگان رسیدگی نمیکنند و ما رافراموش کردند بیان کرد که نه از لحاظ مالی بلکه از لحاظ روحی رسیدگی نمیشویم.

ازاده علی حاتمی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: در ظهرجمعه۲۶مردادسال ۶۹ وارد خاک ایران شدیم . از اردوگاه های موصل ۱و ۲ ،۱۰۰۰ نفر تجمیع شدیم نماز ظهر جمعه را در راه اهن موصل خواندیدم غروب مارا راهی اتوبوس ها کردند نزدیک طلوع افتاب دنبال پرچم جمهوری اسلامی بر ف
 
راز کوه ها بودیم تا اینکه کلاه چندتا سرباز ایرانی را دیدیم فهمیدیم نیروهای جمهوری اسلامی هستند خودمان را روی خاک انداختیم . همزمان یک سری از اسرای عراقی وارد مرز شدند انها یک عده رقاصه هایشان را با تبل و شیپور آورده بودند و این برای ما قابل هضم نبود فرمانده ما با انها وارد بحث شد و گفت اسرای ایرانی این حرکت را نمیپسندند و انها را دور کردند .
وقتی وارد اتوبوس های ایرانی شدیم یکدفعه به ذهنم رسید که کاغذهایی که به شیشه اتوبوس زده بودند را بردارم و چندتا اندازه کف دست نوشتم علی حاتمی، تهران ،تلفن خانه، اخرش هم نوشتم گوشت کوبیده که رمز من بود و به دست مردم می دادم که به خانواده ام خبر دهند . در ادامه مسیر دیدم یک موتور سوار که گروهبان درجه داری بود داد میزنه گوشت کوبیده گوشت کوبیده و دنبال من می گردد به سختی داخل اتوبوس راهش دادند و گفت مژده بده با مادرت صحبت کردم و بسیار خوشحال شد .
وی در مورد انتظار از مسئولین بیان کرد: قبلا داد و قال میکردیم اما این انتظارات بی فایده است فقط اینکه خدا رهبر انقلاب را حفظ کند.
این آزاد سرافزار در پایان گفت: ۱۰۰ماه اسیر بودم، جانباز ۷۰درصد هستم یک چیزهایی به عنوان امانت دستم بود که تقدیم خدا کردم و همه اش فدای یک تار موی این کشور و مردم ایران.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار