باتحقیقات به عمل آمده می توان باعسل از قطع پای بیمار دیابتی جلو گیری کرد
کد خبر: 900367
لینک کوتاه: http://www.Javann.ir/003mE3
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲
گفت وگو ی « جوان » باکارشناس ومتخصص علم گیاهان دارویی دراستان اصفهان
از گذشته تا کنون از عسل در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که عسل یک ماده کاملاً خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد ، و میکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین می رود. زیرا عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است . در گذشته از این خاصیت عسل برای از بین بردن پینه های دست و پا سود می جستند در قرآن مجید سوره مبارک نحل نیز در شان زنبور عسل نازل شده و آن موهبتی است که پروردگار توانا آن را در گلهای گیاهان به ودیعه نهاده است ،برای اینکه دانشمندان پی به دستگاه آفرینش ببرند به زنبور عسل ما موریت داده شده است که از شیره گلها و برگها گرفته و عسل که حاوی نیکنوش های گوناگون به رنگ های مختلف است را بسازد . اسرار ساختمان و نحوه عمل آن با وجود پیشرفت های علمی هنوز بر زیست شناسان و دانشمندان دیگر پنهان مانده و فقط می دانند که زنبور عسل پس از مکیدن شیره گلها و گیاهان به وسیله خرطوم خویش آنرا به کیسه عسلی که در شکم است برده و پس از چند عمل شیمیایی شناخته و نا شناخته آنرا به مایعی خوشبو و خوش طعم ، شیرین ، مقوی ، نشاط آور و نیکو حضال تبدیل کرده و در سلولهای مومی شکل که از قبل ساخته است ذخیره می نماید .

سعیدعرفان منش


استاد اسدالله اسماعیلی معرف به دکتر اسماعیلی کارشناس  ومتخصص علم گیاهان دارویی استان اصفهان دررابطه با
عسل و دیابت می گوید: در این باب مقالات آموزشی بیشماری برای بیماران دیابتی تعریف شده است و عسل و دیابت باید بامطالعه افراد مبتلایا دستورات پزشک باشد تا نتایج مکفی را برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد، لذا عسل برای دیابت، مصرف عسل در بیماران دیابتی, عسل و مرض قند, قندهای عسل, میزان مصرف عسل در افراد دیابتی foloraباید با برنامه باشد تا اسیبی به این افراد نرسد.

جناب استاد اسماعیلی  به عنوان اولین پرسش بالاخره بیماران دیابتی عسل بخورند یا نخورند؟

در واقع افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند در خون خود انسولین کافی ندارند و  قند گلوکز خون این افراد بالاتر از افراد معمولی است، گلوکز برای جذب، به انسولین احتیاج دارد اما قند فروکتوز مکانیزم جذب متفاوتی دارد و به انسولین احتیاجی ندارد. گلوکز بالای خون عوارض بسیار بدی برای بیمار دارد و از طرفی گلوکز پائین نیز باعث ضعف و سرگیجه و در مواردی اغما می شود. با توجه به اینکه اکثر مواد غذائی دارای کربوهیدرات بعد از هضم در بدن به گلوکز تبدیل می شود مصرف کربوهیدرات دررژیم غذائی بیماران دیابتی باید کنترل شده باشد.عسل ماده اشباءی است  که تقریبا 70 درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده است و یک قاشق غذاخوری عسل تقریبا 17 گرم کربوهیدرات دارد. تفاوت اصلی میان انواع عسل ها به گیاهانی بستگی دارد که توسط زنبورها شهد برداری می شوند و اینکه این گیاهان در چه مکانی رشد کرده اند.این دو عامل در نقاط مختلف جهان متفاوت است در حالیکه زنبورهای عسل یک محدوده ی نسبتاٌ کوچکی را برای گرده افشانی ترجیح می دهند حدود 300 پا از محل کندوهایشان.عسل مخلوطی از گلوکز و فروکتوز حدود 82 درصد از وزن عسل را فروکتوز تشکیل می دهد است. این ماده عالی حاوی مقادیر زیادی ویتامین های مختلف، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها می باشد. عسل شیرین تراز شکر است و بنابراین دارای مقادیر بیشتری کربوهیدرات می باشد.

بنابراین عسل غذایی نیست که به راحتی بتوان انرا  به راحتی در برنامه غذایی یک بیمار دیابتی قرار داد. چون عسل مقدار زیادی گلوکز31 درصد دارد ، اما به شرطی که فرد یک رژیم با کربوهیدرات کم را رعایت کند عسل می تواند بخشی از رژیم غذایی یک بیمار دیابتی باشد به در واقع مقدار کربوهیدرات مصرفی برای یک بیمار مهم تر از نوع کربوهیدرات مصرفی است و متخصصان تغذیه موافق اند که در یک رژیم غذایی متعادل می توان مقدار کمی عسل مصرف کرد.

استاد به طور میانگین هر فرد دیابتی در روز به چه میزان عسل می تواند مصرف کند؟

به طور کلی می توان گفت افراد دیابتی می توانند در روز 20 تا 30 گرم عسل طبیعی خالص  تحت نظر و مشورت دکترشان مصرف کنند. تصوری که در بین مردم وجود دارد که بیماران دیابتی بدون محدودیت و همانند یک فرد سالم می توانند عسل طبیعی را مصرف کنند طبق نظر پزشکان اشتباه هست. بنابراین این افراد می توانند قبل یا بعد از صبحانه این مقدار عسل را به صورت رقیق شده در آب ولرم یا قبل از خواب مصرف کنند.

شنیدایم که عسل درمانی برای جلوگیری از قطع عضو در افراد مبتلا به دیابت موثر است نظر جنابعالی در این رابطه چیست ؟

با مالیدن عسل بر روی زخم یک فرد مبتلا به دیابت می توان از قطع یک پای عفونی پیشگیری کرد. درتحقیقات بر روی چند بیمار دیابتی از خطر قطع عضو نجات یافتند و درآزمایشی نیزبرای ترویج از عسل درمانی آغاز کرده ایم که  در این درمان پس از برداشت پوست و باکتری مرده لایه عسل وارد زخم می شود وعسل به دلیل خاصیت اسیدی خود باکتری را از بین می برد و این موضوع برای دیابتی ها بسیار حایز اهمیت است ، افراد مبتلا به دیابت معمولا از جریان خون ضعیفی برخوردارند و از آنجا که توانایی آنان برای مبارزه با عفونت کاهش می یابد، زخم هایشان به سختی درمان می شود. و تقریباطبق آمار پزشگان متخصص دیابت هر ۳۰ ثانیه یک پا ناشی از دیابت در جهان قطع می شود واگرقبل از اینکه پاعفنتی وجاد شود تز این طریق می توان آن بیمار را نجات داد.

استاد آیا دیابتی ها می توانن به جای مصرف شکراز عسل استفاده نمایند؟

بله به منظور پیشگیری از ابتلا به دیابت خانواده ها باید استفاده از عسل را  به جای شکر در برنامه غذایی خودشان جدی بگیرند به بیماران دیابتی هم توصیه می شود که میزان دریافت بدن خود از ویتامین ها و مواد مغذی مثل B1, B6, B12, C, E  و بیوتین را افزایش دهند و عسل و به ویژه عسل طبیعی تابستانه منبع مناسبی برای این مواد می باشد. وقتی شما عسلی را برای بیماری دیابتی می خرید باید مطمین باشید که عسل طبیعی هست وگرنه عسل های تقلبی بر مشکلات بیماران دیابتی می افزایند.متأسفانه در اکثر عسل های تجاری که به بازار ارائه می شود زنبور با شکر تغذیه می شود وعسل دارای ساکارز برابر یا بالاتر از 5درصدهستند  و دراستاندارد ایران در عسل ساکارز 5 درصد است که مصرف این نوع عسل ها برای بیماران دیابتی ممنوع و مضر است. در عسل های طبیعی که زنبور از شهد گل ها تغذیه می کند میزان ساکارز معمولا زیر 3 درصد است و این عسلها با شرایط ذکر شده بالا برای بیماران دیابتی قابل استفاده هستند. مصرف این نوع عسل ها حتی میتواند در در زمینه پیشگیری از دیابت و درمان زخم های دیابتی بسیار موثر باشد و تحقیقات اخیر نشان داده است که جایگزینی کامل شکر با عسل خطر ابتلا به دیابت را تا 70 درصد در افراد کاهش می دهد. و همچنین در افراد دیابتی با مالیدن عسل بر روی زخم های دیابتی می توان بهبودی این زخم ها را سرعت بخشید و حتی در موارد زیادی از قطع شدن عضو بیمار دیابتی در اثر زخم جلوگیری کرد.

جناب استاد اسماعیلی به عنوان آخرین پرسش چه نوع عسلی بیشتر برای افراد دیابتی توصیه می شود؟

عسل هایی که دارای گلوکز کمترساکارز زیر 3 درصدی دارند از جمله عسل اقاقیا ، عسل آویشن ، عسل گون و عسل سیاهدانه وتمامی عسل های فلورا خوب هستند در بین عسل هایی که دارای ساکارز بالاتری است توصیه نمی شود و بیماران دیابتی با مشورت با پزشک خود می تواند از انها استفاده کنند.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار