کد خبر: 898001
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری
جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری گفت:کرفس کوهی (کلوس) از استانهای اصفهان و لرستان به صورت قاچاق وارد بازار این استان می شود و به شکل قاچاق عرضه شده است.
مسعود قائدامینی اظهار کرد: گونه در حال انقراض کرفس (کلوس) تنها در منطقه سرآقاسید شهرستان کوهرنگ رویش دارد و از آنجا که مسیر این منطقه به دیگر نقاط استان تا اوایل بهار بسته است، قاچاقچیان از مسیرهای بزنوید لرستان و دورک اصفهان، این گونه را وارد بازار می کنند.
وی درباره اقدام اصفهان و لرستان برای جلوگیری از ورود کرفس قاچاق به بازار ادامه داد: با توجه به اینکه کرفس از این استان ها برداشت نمی شود در زمینه برخورد با قاچاقچیان نیز اقدامی صورت نمی گیرد.
قائدامینی، تقاضای بالا در استان را از دلایل تلاش قاچاقچیان برای گذر از استان های همجوار و فروش در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد.
جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان درباره اقدامات این اداره کل اظهار کرد: چهار نفر از ماموران یگان حفاظت با حضور در سطح جاده ها منتهی به رویش گاه این گونه گیاهی، جلوگیری از قاچاق و برداشت غیرمجاز و ورود ان جلوگیری می کنند.
وی ادامه داد: هم اینک 15 نیروی بومی و محلی نیز بصورت داوطلبانه در حال صیانت از رویشگاه های کرفس در منطقه سرآقاسید هستند.
قائدامینی با اظهار تاسف از تاثیر برداشت های بی رویه در کاهش وسعت رویشگاه های این گونه نادر افزود: درحالی که امسال 100 کیلوگرم کرفس قاچاق توقیف شد در دهه های گذشته میزان کشف قاچاق کرفس در برخی شهرستان ها تا 40 تن نیز می رسید.
وی نبود ساختمان حفاظتی، کمبود نیرو و نبود استقرار پاسگاه انتظامی برای یاری رسانی به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، سخت گذر بودن مسیر و نبود امکان پشتیبانی نیروها را از موانع جلوگیری از برداشت بی رویه کلوس عنوان کرد.
گونه نادر کرفس (کلوس) که زمانی در اوایل بهار در بازار عرضه می شد، این روزها با گرم شدن هوا، براحتی در بازار شهرکرد قابل مشاهده و خرید و فروش است.
قیمت بالای یک میلیون ریالی هر کیلوگرم از این گیاه با رویکرد مصرف خام خواری، سودجویان را تا مرز نابودی رویشگاه های این گونه ارزشمند کشانده است، بگونه ای که وسعت رویش این گونه درحال انقراض در این استان که زمانی به چند هزارهکتار می رسید به دلیل بهره برداری بیش از حد و غنچه چینی کلوس پیش از بذردهی تنها به 700 هکتار آن هم در بخش کوچکی از شهرستان کوهرنگ (90 کیلومتری شهرکرد) محدود شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر