کد خبر: 885933
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید قبول کنیم که کیفیت محصولات خودرو سازی در داخل کشور ایمنی لازم را ندارد.
تسنیم: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم رونمایی از محصولات جدید ایرانخودرو، اظهار داشت: نگرانی‌هایی در گذشته در شرکت ایران خودرو وجود داشت که امروز این توفیق حاصل شد از اقدامات و کار‌هایی که انجام شده بازدیدی داشته باشیم.

وی افزود: توضیحات مدیران و کارکنان مجموعه ایران خودرو نشان می‌داد که این شرکت از شرایط گذشته خارج شده است، این شرکت به عنوان یک شرکت سودآور باید باشد. اما در گذشته و در دولت‌های قبل با معضلاتی روبرو شده است، اما امروز مسیر درستی را طی می‌کند و سرپا شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ارتباطاتی که برای تولید محصول در شرکت ایران خودرو اتخاذ شده بهتر شده، البته باید این روند ادامه یابد. از توضیحات مدیران این مجموعه متوجه شدم که هم به نیروی انسانی و هم به ارتقا سطح کیفی محصولات توجه دارند که این در شرایط اقتصادی دردمندانه به مسائل نیروی انسانی نیز توجه می‌کنند.

لاریجانی افزود: نکاتی که وزیر صنعت مطرح کرد چارچوب‌های خوبی برای شرایط صنعتی کشور است و مسیر شرکت از وضعیت رکود خارج می‌شود.

وی ایجاد تحول در حوزه صادرات را نیازمند برداشتن گام‌های اساسی دانست و اظهار داشت: اگر نتوانیم گام‌های اساسی برای ارتقای سطح کیفی محصولات برداریم، نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم و با حرف نمی‌شود به صادرات کمک کرد، بالاخره صادرکنندگان باید تکلیف خود را بدانند. در محصولاتی که رقابت در آن‌ها زیاد است، حتما تکلیف صادرکنندگان باید مشخص باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از مشکلات صادرات در کشور را ایجاد توقفگاه‌ها و ایستگاه‌های متعدد برای سرمایه گذاری در ایران دانست و افزود: شرایط برای صادرکنندگان در داخل کشور طوری است که گاهی افراد را منصرف می‌کند، کشور‌هایی موفق هستند که این ایستگاه‌ها را کم کرده باشند.

لاریجانی با انتقاد از اجرایی نشدن قانون رفع موانع تولید از سوی دستگاه‌های اجرایی گفت: ما در مجلس قانون رفع موانع تولید را تصویب کرده بودیم، اما اجرا نشد، دولت لازم است فضایی را فراهم کند که کسب و کار تسهیل شود تا شاهد تغییرات مهمی در این حوزه باشیم.

وی با اشاره به درخواست‌های مدیرعامل ایران خودرو از مجلس برای اختصاص بودجه‌های بیشتر و حمایت از این شرکت گفت: بنده حتما به عنوان رئیس مجلس از ایران خودرو به عنوان یک شرکت مادر در حوزه قانونگذاری حمایت می‌کنم. اما این حمایت بستگی به شرایطی است و حمایت مجلس از شما مشروط خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اولین شرط ما برای حمایت از خودروسازان این است که اگر کیفیت محصولات از نظر ایمنی بالا برود، ما حمایت خوبی از آن‌ها خواهیم داشت.

لاریجانی تصریح کرد: باید قبول کنیم که بعضی از محصولات خودروسازان داخلی، ایمنی لازم را نداشتند، اما امروز به صرافت افتادند که این کار را انجام دهند.

وی به آثار سوء تصادفات و تلفات جاده‌ای اشاره کرد و گفت: وقتی تصادفی اتفاق می‌افتد مردم از هستی ساقط می‌شوند، باید اوضاع خودرو‌ها متناسب با شرایط داخل کشور سامان یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: وقتی سخن از ایمنی خودرو‌ها مطرح می‌کنیم، خودروسازان می‌گویند که جاده باید ایمن بوده و پلیس نیز نظارت کند، این درست است، اما خودروسازان نیز باید متناسب با جاده‌ها موارد ایمنی را درنظر بگیرند. آیا ۱۶ هزار کشته در تصادفات جاده‌ای در سال کم است؟

لاریجانی ضمن اینکه از خودروسازان درخواست کرد که از نظر ملی، دینی، عقلی و شرعی توجه خاصی به ارتقای کیفیت و ایمنی محصولاتشان داشته باشند گفت: از مدیران خودروسازی‌ها می‌خواهم که فایلی در کار خود باز کنند و تا می‌توانند ایمنی محصولات را ارتقا دهند. صندلی خودرو‌های ایرانی هم استاندارد نیست، افراد به عنوان مثال وقتی از تهران تا مشهد حرکت می‌کنند، در این صندلی‌ها کمردرد می‌گیرندو هزینه‌های پزشکیشان نیز افزایش می‌یابد.

وی خطاب به مدیران ایران خودرو و دیگر خودروسازان تأکید کرد: اگر شما برنامه مدون و کلان برای ارتقای سطح ایمنی و کیفی محصولات به ما در مجلس بدهید، ما هم از شما حمایت‌های بیشتری خواهیم داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خودروسازان مطرح دنیا برنامه‌هایی برای کیفی سازی و ایمنی خودروهایشان اندیشیده‌اند که موثر هم بوده، اگر لازم باشد خودروسازان داخلی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند، حمایت ما طوری است که اگر لازم باشد برای ارتقای ایمنی خودرو‌ها از صندوق توسعه ملی و یا جا‌های دیگر وام‌های بلند می‌دهیم، اما این مشروط به ارتقای کیفی و ایمنی خودرو‌ها است.

لاریجانی با تأکید براینکه شرایط تولید خودرو در کشور ما در طراز خودروسازی مدرن نیست، تصریح کرد: شرایط خودروسازی در کشور ما به نحوی است که ما نمی‌توانیم حرف نویی در این حوزه بزنیم.

وی تحول در بخش تحقیق و توسعه برای خودروسازان داخلی را ضروری دانست و افزود: ارائه برنامه از سوی خودروسازان برای ارتقای سطح تحقیق و توسعه نیز یکی از برنامه‌های ما در مجلس در جهت حمایت از خودروسازان داخلی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به خودروسازان داخلی گفت: تا زمانی که شما به طور واقعی خصوصی نشوید شاهد تحول در این بخش نخواهید بود.

لاریجانی با بیان اینکه اجرای قانون اصل ۴۴ در دولت و بخش‌های خودروسازی سقط جنین شده است، افزود: باید برای تحول در خودروسازی، خصوصی سازی واقعی صورت گیرد.

وی تأکید کرد: برای ما به عنوان مجلس مهم است که تولید در کشور در حال توسعه است و در حرکت کلی کشور و ثروت زایی خودروسازان می‌توانند یک رکن باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر خودروسازان در این چارچوب‌ها برای خصوصی سازی و ارتقای سطح ایمنی کار کنند، قطعا مورد حمایت خواهند بود.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به بعد تحریم‌های خارجی اشاره کرد و گفت: بعضی کشور‌ها رفتار‌های متفاوتی از خودشان نشان می‌دهند که تأثیری بر روی سرمایه گذاری در کشورمان گذاشته است.

وی اضافه کرد: پس از برجام با همه گرفتاری‌ها و بداخلاقی‌هایی که وجود داشت گشایش‌هایی در بخش‌هایی به دست آمد. اما شرایط سیستم دیوانی در کشور ما به طوری است که سرمایه گذاران با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی سیستم دیوانی کشور را لخت تعبیر کرد و افزود: سیستم دیوانی ما به گونه‌ای است که با تأنی درباره سرمایه گذاران تصمیم می‌گیرد که این خیلی مضر است؛ خارج از چارچوب تحریم‌ها باید به شرایط داخلی کشور برای جلب سرمایه گذاری نیز توجه کنیم.

لاریجانی ادامه داد: مدیران باید با تلاش زیاد مسائل را حل کنند. گرفتاری‌های ما کم نیست.

وی با تأکید اینکه ما در سیستم دیوانی دچار دنگ و فنگ با سرمایه گذاران هستیم و این مشکلات بسیار زیاد است گفت: ما تصویب کردیم که شورایی تشکیل شود که بخشنامه‌های زائد را برای توسعه صادرات حذف کنند چرا سرمایه گذاری باید در دالان‌های تودرتو گرفتار شود. هرچه سریعتر باید اقدامات لازم برای صادرکنندگان و تسهیل اموراتشان فراهم شود. این‌ها مضرات کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواست که بررسی‌های بیشتری بر روی تسهیل توسعه صادرات برای صادرکنندگان انجام دهند.

لاریجانی اضافه کرد: خیلی از کشور‌ها در مدت ۲۴ ساعت شرایط لازم را برای سرمایه گذاران فراهم می‌کنند، اما در کشور ما سرمایه گذار باید یک یا دو سال مسیری را با کفش آهنین طی کند و به دنبال کارهایش برود.

وی یکی از راه‌های توسعه صادرات و سرمایه گذاری را استفاده از ظرفیت‌های ایرانی و خارج از کشور دانست و تصریح کرد: سیستم دیوانی کشور باید کمک حال سرمایه گذاران باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی از آمادگی مجلس برای ارائه طرح‌هایی در جهت حمایت از صادرکنندگان و تسهیلات لازم برای آن‌ها خبر داد و گفت: اگر دولت لایحه‌ای در این زمینه ارائه ندهد ما در مجلس آمادگی داریم تا مقدمات حمایت از سرمایه گذاران را فراهم کنیم.

لاریجانی در پایان از دولت و بخش خصوصی خواست که اگر پیشنهاداتی در جهت رونق تولید و صادرات در بودجه سال ۹۷ دارند آن را به مجلس ارائه کند تا مورد بررسی قرار گیرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار