کد خبر: 885893
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۸
سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر کشور گفت: حدود 200 مدرسه خشت و گلی عشایری در کشور داریم که باید تبدیل به مدارس کانکسی شوند و برای تثبیت شرایط آموزشی موجود نیاز به 800 کانکس و 500 چادر داریم.
فارس: محمدرضا سیفی سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر کشور با بیان اینکه لازم است در آزمون جدید استخدامی آموزش و پرورش، سهمیه ویژه‌ای برای داوطلبان تدریس در مناطق عشایری در نظر گرفته شود، اظهار داشت: اگر اصل بومی گزینی برای استخدام رعایت شود و از پذیرفته شدگان تعهد خدمت 10 ساله گرفته شود می‌توان امیدوار بود ظرف چند سال آینده مشکل کمبود معلم آموزش‌دیده عشایری برطرف شود.

وی افزود: امیدواریم ماده 5 اساسنامه مدارس عشایری که به امضای رئیس جمهور رسیده است، اجرا شود و بر اساس آن، وزارت آموزش و پرورش برای افزایش پوشش تحصیلی و جلوگیری از ترک تحصیل دانش‌آموزان عشایر، به ویژه دانش‌آموزان دختر عشایر، مدارس شبانه‌روزی تأسیس کند تا مدارس تک دانش‌آموزی و یا مختلط چندپایه در یک مجتمع متمرکز شده و از آموزش مطلوب‌تری بهره‌مند شوند.

سیفی با بیان اینکه دانش‌آموزان عشایری به 4 دلیل از دیگر دانش‌آموزان متمایز هستند، اضافه کرد: محروم بودن منطقه مسکونی آنها یکی از دلایل تمایز آنهاست؛ قلمروی زیستی عشایر 936 هزارکیلومتر مربع است یعنی در حدود 59 درصد خاک کشور را در اختیار دارند اما جمعیتی کمتر از یک میلیون 300 هزار نفر را شامل می‌شوند و تنها 182 هزار دانش‌آموز از این جمعیت کوچ‌رو و نیمه کوچ‌رو جذب مدارس شده‌اند.

سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر کشور بیان کرد: زندگی بسیاری از عشایر در مناطق مرزی است و در 13 نقطه مرزی مدارس عشایری با کشورهای همسایه هم‌مرز هستند؛ عامل دیگر تمایز، 2 زبانه بودن 7هزار دانش‌آموز عشایری است که محتوای آموزشی مطلوب و معلمان توانمند، ندارند.

وی با بیان اینکه از 600 سرباز معلم برای آموزش دانش‌‌آموزان عشایر استفاده می‌کنیم، گفت: به ازای هر 2 هزار دانش‌آموز عشایری فقط یک مربی پرورشی وجود دارد؛ امیدوارم معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش این آمار را ببیند و چاره‌ای بیندیشد.

سیفی ادامه داد: 766 مدرسه از 6100 مدرسه عشایری کشور نیاز به تعمیر اساسی دارد و از مدارس ثابت موجود فقط 2600 مدرسه قابل استفاده کامل است.

سرپرست دفتر آموزش و پرورش عشایر کشور خاطر نشان کرد: حدود 200 مدرسه خشت و گلی عشایری در کشور داریم که باید تبدیل به مدارس کانکسی شود و برای تثبیت شرایط آموزشی موجود نیاز به 800 کانکس و 500 چادر داریم.

وی تصریح کرد: با رایزنی‌هایی انجام شده امیدواریم هرچه سریع‌تر مشکل مدارس خشت و گلی عشایر در استان‌ها برای همیشه برچیده شود و به جای آن مدارس سیار و نیمه سیار کانکسی جایگزین شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار