کد خبر: 885742
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۳
داوران فوتبال

پیشکسوت داوری کشور به انتقاد از عملکرد کمیته داوران و فدراسیون فوتبال پرداخت.

به‌ گزارش ‌ایسنا، نیم فصل نخست لیگ هفدهم با فراز و نشیب‌های فراوانی به پایان رسید و پرسپولیس توانست با هفت امتیاز اختلاف نسبت به تیم دوم یعنی پارس جنوبی جم، قهرمان نیم‌فصل شود.

در این بین حاشیه‌های زیادی درباره قضاوت‌های داوران صورت گرفت و اتفاقات خوبی نظیر انتخاب شدن علیرضا فغانی برای قضاوت در جام جهانی رخ داد. در طول نیم فصل نخست اعتراض‌های زیادی از سوی مدیران و مربیان باشگاه‌ها به داوران و کمیته‌ داوری صورت گرفت.

محمد فنایی یکی از داوران قدیمی و با تجربه ایران که سابقه حضور در میادین بین‌المللی را نیز دارد، گفت‌وگوی مفصلی را درباره  عملکرد داوران در نیم فصل نخست، انتخاب شدن فغانی برای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و مشکلات فدراسیون فوتبال با ایسنا انجام داد که در پایین شرح این مصاحبه را می‌خوانید:

* نیم فصل نخست لیگ برتر به اتمام رسید و حواشی زیادی پیرامون داوری‌ها اتفاق افتاد. ارزیابی شما از عملکرد داوران در نیم فصل اول چگونه بود؟

سیاست فدراسیون فوتبال به گونه‌ای بود که در فصل جاری به داوران جوان میدان دهند و تعدادی از داوران قدیمی و با تجربه  یا بازنشست شدند و یا به گونه‌ای قید داروی را زدند. این مساله باعث شد که داوران جوان بتوانند فرصت قضاوت در لیگ هفدهم را داشته باشند. مجموع عملکرد آنها خوب بود و اشتباه‌هایی که صورت گرفت کمتر از سال‌های پیش بود اما آنها باز هم این فرصت را دارند که قضاوت‌های بهتری در میادین مسابقات داشته باشند تا ضمن کم شدن حواشی شانس خود برای حضور در مسابقات بین‌المللی را نیز  افزایش دهند.

فوتبال ما هنوز حرفه‌ای نشده است. یک عده‌ای سر کار می‌آیند و می‌خورند و نمی‌گذارند به داوری چیزی برسد. همه فوتبالی‌ها و رسانه‌ها این را می‌دانند که داوران قشر مظلوم فوتبال هستند که دلشان به حمایت مسئولان خوش است.

* چه چیزی باعث شد که داوران جوان از هر مقطعی (لیگ‌های دسته یک و دو) به  لیگ برتر راه پیدا کنند؟

فدراسیون فوتبال ما به سختی داور می‌پذیرد که این فرهنگ خوبی نیست. باید مقدار زیادی روی این فرهنگ کار شود. یکی از علت آن این است که افراد کمتری حاضر هستند با شرایطی که در فوتبال ما هست به داوری روی آورند. اعتراضات عدیده مربیان و مدیران و همین طور وضعیت نامناسب داوران از لحاظ اقتصادی که باید توسط فدراسیون تامین شود، باعث شده افراد کمتری به داوری روی آورند.

* سال‌های گذشته نیز اعتراضات فراوانی به داوران و قضاوت‌های آنها می‌شد، اما امسال علی‌رغم کم شدن این اعتراضات، شکایت‌های شدیدتری را شاهد هستیم. علت آن چیست؟

مهم‌ترین علت آن این است که بسیاری از مربیان، بازیکنان و مدیران، داوران جوان را نمی‌شناسند و نمی‌توانند سوت‌های اشتباه آنها را بپذیرند اما باید فرصتی به این داوران جوان داده شود تا تجربه کسب کنند و بتوانند همانند فغانی و ترکی شناخته شوند. یکی دیگر از علت‌های این اعتراضات این است که مربیان و بازیکنان قصد دارند با زهر چشم گرفتن از داور کاری کنند که  در ادامه‌ مسابقه داور به نفع آنها سوت بزند. همچنین دلیل سوم اعتراض بیش از حد تماشاگران است.

ما تیم‌های پر طرفدار زیاد داریم که هواداران بخواهند با اعتراضاتشان کاری کنند که داور جوان مغلوب جو ورزشگاه شود تا کاری کنند که قضاوت به نفع تیم محبوبش باشد. این عوامل باعث می‌شود هر کدام از این عوامل (مربیان، مدیران، بازیکنان و هواداران) کاری کنند تا با استفاده از اشتباه‌های سهوی داوران، تیمشان به هر قیمتی برنده شود.

* یعنی شما معتقدید که اشتباه‌های داوران در لیگ و جام حذفی به خاطر اعتراضات فراوان و جوهای بیرونی است؟

من کامل معتقد به این حرف نیستم و قطعا عوامل دیگری نیز وجود دارد. البته نمی‌توان منکر این شد که اشتباه وجود دارد. ما انسان هستیم و اشتباه برای هر انسانی ممکن است رخ دهد اما امروزه سیستم‌های تکنولوژی و ارتباط‌های رادیویی باعث شده خطاهای انسانی که توسط داوران صورت می‌گیرد به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. وسایلی مانند بی سیم‌های داوران، سیستم ویدیو چک و تکنولوژی خط دروازه‌ باعث شده در صورت بروز خطای انسانی، بعد از وقفه‌ای کوتاه تصمیم درست گرفته شود.

داوری ما ‌اسپانسر اختصاصی دارد اما داوران باید یک نیم فصل اعتراض کنند و به سر خود بزنند تا بتوانند پولشان را بگیرند. این هزینه‌هایی که ‌اسپانسر برای داوران در نظر گرفته بود کجا می‌رود؟ واکاوی این قضیه باعث شرمندگی است.

* شاید این حرف شما در مورد کشورهای اروپایی صدق کند اما در ایران استفاده از چنین تکنولوژی‌هایی بسیار کم است و داوران ما با مشقت فراوان توانستند از بی سیم استفاده کنند. آیا برای کم کردن اشتباه داوران نباید به این موارد بیشتر رسیدگی شود؟

اکنون در کشورهای توسعه یافته دنیا از کمک داور ویدیوی استفاده می‌شود تا اشتباه‌های داوری به حداقل برسد. برای هر بازی که در کشورهای اروپایی برگزار می‌شود تعداد زیادی دوربین به کار می‌رود که این تعداد در کشور ما حداکثر چهار تا شش دوربین است. البته ورزشگاه‌هایی هستند که تنها دو دوربین دارند و عملا استفاده از تکنولوژی در این ورزشگاه‌ها جواب نخواهد داد. فدراسیون فوتبال هنوز نتوانسته خواسته‌های داوران را بر آورده کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار