کد خبر: 876082
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۵
سرمازدگي وخسارت به 30 تا 80 درصد درختان انار در ساوه علاوبر كاهش اين محصول موجب شده تا افراد فرصت طلب انارهاي توليدي ساير استانها از جمله ، شیراز، یزد، اصفهان و ...را به نام اين شهرستان به مشتريان نا آگاه خود بفروشند
محمدرضا سوري

سرماي شديد ويخ زدن درختان اناردر سال گذشته سبب شد تا بارديگر خاطرات تلخ سال 86 كام انار كاران شهرستان ساوه را تلخ كند، موضوعي كه موجب شد تابين 30 تا 80 درصد درختان سرما زده شده وخسارت بسياري به باغداران وارد شود،با اين وجود جولان افراد فرصت طلبي كه با سوء استفاده از اين وضعيت ، انارهاي توليدي ساير استانها از جمله ، شیراز، یزد، اصفهان و ...را به نام اين شهرستان به مشتريان نا آگاه خود بفروشند سبب شد تا توليد كنندگان انار،كه محصولشان از شهرت جهاني برخوردار است به اين مهم معترض شده وخواستار برخورد قانوني با اينگونه سوء استفاده ها شوند.

*****

آخرين آمارها نشان مي دهد،درحال حاضر11 هزار هکتار باغ انار در ساوه وجود دارد که از این تعداد 9 هزارهکتار بارور هستند،وبه ازای هرهکتار 15 تن انار برداشت مي شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ساوه دراين خصوص مي گويد:«عمده‌ترین انار قابل کشت در ساوه نوع ملس ساوه است که علاوه بر تامین نیاز شهرستان بخشی از آن به سایر استان‌ها و کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق و کشورهای اروپایی از جمله اتریش و آلمان صادر می‌شود.»

حسن شریفی مي افزايد:«يكي از ويژگي مهم انار توليدي در ساوهارگانیک بودن اين محصول استودر توليد آن از هیچ کودی استفاده نمی‌شود .»

وي با اشاره به ارزش غذايي ودارويي اين محصول ادامه مي دهد:«انار همانند یک محافظ برای پلاکت خون عمل می‌کند و مانع چسبندگی پلاکت خون شده و از بروز سکته‌‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.»به گفته وي ،هسته‌های ریز انار نیز سرشار از فیبر است که نقش موثری در کاهش قند خون و چربی دارد و توصیه می‌شود افراد تنها به آب انار اکتفا نکرده و هسته‌های ریز انار را نیز مصرف کنند واز طرفي دانه‌های ریز اناربه عملکرد بهتردستگاه گوارش و معده و روده کمک کرده ودرکاهش وزن نیزاثرگذار است.

محصولي با تنوع فراوان

يكي ازمهمترين ويژگي انار توليدي شهرستان ساوه وروستاي اطرا ف آن تنوع انواع آن است به طوري كه سالانه780 نوع انار در این شهرستان در رنگهای مختلف از سفید تا سیاهتولید می شود .

همچنين ارزش غذايي ودارويي انار موجب شده تا علاوه بر مشتريان بسيار در داخل ، خارجيان نيز به شدت علاقمند به مصرف اين ميوه ومحصولات متنوعي كه از آن توليد مي شود باشند.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ساوه دراين خصوص مي گويد:« تهيه آب ميوه ، انواع رب ترش وشيرين ، تهيه لواشك سس مخصوص غذا از جمله موادي است كه مي توان از انار تهيه كرد.»

شریفی مي افزايد:«انار تنها محصولي است كه حتي كيفيت پايين آن نيز در صنايع غذايي كاربرد دارد ومي توان از آن درصنايعغذايي استفاده كرد.»

وي ادامه مي دهد:«درحال حاضر سه کارخانه فرآوری انار در ساوه و تعدادی نیز در همدان، کرمانشاه، ارومیه و فارس وجود دارد که در آب‌گیری انار و تولید کنسانتره فعالیت دارند.»

انارسياه ساوه هم غذا وهم درمان

با وجود تنوع انارتوليدي درساوه ، اما انار سياه توليدي در اين منطقه از ارزش بالايي در زمينه غذايي ودارويي برخوردار است .

مجیدکریمی مطلوب دراين خصوص مي گويد:«انار، ارزش غذایی و خواص فراوانی برای بدن دارد،دراین میان انار سیاه و نادر ساوه، علاوه بر خاصیت غذایی، برای مصارف دارویی و درمانی نیز استفاده می شود.»

اين كارشناس مي افزايد:«به طور کلی هر انار، از هر رقم و با هر طعم و رنگی فواید بیشماری دارد،كه از آن جمله تصفیه ی خون است.»

وي ادامه مي دهد:«اما درميان انواع اين محصول ،انار سياه ،به دليل نادر بودن وگرانی این میوه ی شفابخش خيلي ها ازتهيه ومصرف آن محروم هستند.»

به گفته کریمی مطلوب اگرافراد از خواص معجزه آسا و شگفت انگیز انار پوست سیاه را بدانند به هیچ قیمتی از خوردن آن غفلت نكرده و حاضرند مبالغ زیادی براي تهيه آن پرداخت کنند. »
اين كارشناس مي گويد:« انار سیاه دارای آهن فراوان بوده و بسیار خون ساز استوازطرفي شش نوع اسید آمینه دارد؛ که هرگز در میوه ها یافت نشده و فقط در گوشت یافت می شود.»

كريمي مطلوب مي افزايد:« بجز آن، انار سیاه، نه اسید آمینه ی مفید دیگر نیز دارد.و برای افرادی که با هر دلیلی گوشت نمی خوردند؛ بسیار مناسب است.»

انارهاي بدلي در ساوه

انار كاران ساوه اي امسال برای دومین سال ،طی 10 سال اخیر با تکرار خاطره سرد سال 86 که در سال 95 نیز بوقوع پیوست و تقریبا به 30 تا 80 درصد انارستان های ساوه آسیب وارد کرد دچار شدند ، موضوعي كه موجب شد تا امسال اين محصول نتواند دربازارهاي كشوروجهان خودنمايي كند.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه دراين خصوص مي گويد:«به علت سرمازدگي سال گذشته باغات اناردراين شهرستان تنها هزار تن انار از سطح هزار هکتار باغاتی که خسارتی بین 30 الی 80 درصد دیده اند برداشت خواهد شد.»

حسن شریفی مي افزايد :«با اين وجود نبود نظارتهاي لازم در اين خصوص موجب شده تا برخي ازافراد اقدام به فروش انار سایر شهرهای کشور نظیر شیراز و یزد و ... به نام انار ساوه کنند.»

وي با اشاره به ويژگي هاي انار توليدي در ساوه نسبت به سايرمناطق كشورادامه مي دهد«محصول باغات اين منطقه داراي طعم و مزه ملس ،پوستي نازكي پوست ودانه هاي سرخ است ،لذا انارهاي كه فاقد تمامي اين ويژگي هستند متعلق به ساوه نبوده وبدلي هستند.»

به گفته وي ،درحالي كه به دلیل خلاء قانونی، نیروی انتظامی نمي تواند با چنین تخلفاتي برخورد كند، اما به دان معنا نيست كه دستمان براي برخورد با متخلفان بسته است.

معاون فنی واجرایی جهاد کشاورزی ساوه نيز دراين خصوص مي گويد:« براي جلوگيري از اينگونه سوء استفاده ها، گواهی قرنطینه (گواهی خروجی صادراتی) برای انار تولیدی سایر شهرهایی اقدام به عرضه انار خود در ساوه می کنند صادر نخواهد شد .»

محمودرضا خلیلی مي افزايد:« چنانچه انار تولید شده توسط باغدار ساوجی از مزیت صادراتی برخوردار باشد، ضمن فرستادن درخواست صدور گواهی توسط باغدار به مدیریت جهاد کشاورزی، باید با حضور کارشناسان در باغات درخصوص محصول اعلام نظر شود تا اطمینان حاصل شود که محصولی که خواستار گواهی خروج صادراتی است در سطح شهرستان تولید شده و قطعا انار ساوه است.»

وي ادامه مي دهد:« سال گذشته تنها با گذشت دو ماه از برداشت انار در این شهرستان، بالغ بر دو هزار تن انار به خارج از کشور صادر شد که از این میزان حدود 300 تن گواهی قرنطینه (صدور گواهی خروجی صادراتی) از جهاد کشاورزی ساوه دریافت کرده و از مرز آستارا به کشور روسیه صادر شده است .»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار