کد خبر: 870881
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۲
یکی از دلایل اصلی این مشکلات به دوران استعمار انگلیس بر هند و مرزبندی های مصنوعی انگلیس ها برمی گردد.

فرهاد همتی*

حدود دو هفته است که مسلمانان میانمار که بیشتر در آنان در "ایالت راخین" وجنوب غربی این کشور قرار دارند ، با حمایت دولت میانمار با یک نوع نسل کشی از سوی افراطیون میانمار روبرو است. این نسل کشی کشوری در حال جریان است که " خانم سوچی" به عنوان "بانوی صلح نوبل" به عنوان وزیر خارجه این کشور ، شاهد این قتل و عام است . ادامه سکوت خانم سوچی در این باره در شرایطی است که موج گسترده اعتراضات جهانی به دولت و ارتش میانمار به خاطر فاجعه کشتار مسلمان روهینگیا ساکن دراین کشور هر روز گسترده تر می شود .علت سرکوب مسلمانان میانمار چیست ؟چرا خانم سوچی و جوامع حقوق بشری در قبال سرکوب مسلمانان میانمار سکوت اختیار کردند ؟ درباره پشت پرده سرکوب مسلمانان میانمار ذکر چند نکته حائز اهمیت است :

1-حدود 10 ماه از‌ فشار نیروهای دولتی علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار در" منطقه راخین" که به کشته و آواره شدن هزاران مسلمان مظلوم منجر شده است می گذرد .این کشتار در مقابل چشم جهانیان رخ می‌دهد و همچنان مدعیان حقوق بشر در قبال آن سکوت تامل انگیزی دارند . ادامه این سکوت در شرایطی است که به باور خیلی ها یک نوع پاکسازی قومیتی مسلمانان در میانمار در حال اجرا است.

2- در حال حاضر آمارهای مختلفی درباره تعداد جمعیت مسلمانان در میانمار گفته می شود اما قدر مسلم جمعیت مسلمانان جمعیت مسلمانان کمتر از ۸ میلیون نفر نیست .مسلمانان میانمار یک زبان محلی به نام "روهینگیا" دارند که در واقع مسلمانان میانمار را با این نام شناخته می شود ( این زبان ترکیبی از عربی، فارسی و ترکی است که نشان دهندۀ این است که اسلام از منطقۀ آسیای غربی به آن منطقه رفته است.) البته حضور مسلمانان در میانمار- منطقه راخین به قرن اول هجری بر می گردد . بیشتر مسلمانان در ایالت راخین که در غرب میانمار در نزديكي مرز بنگلادش زندگي مي‌كنند. به همین دلیل در هفته های اخیر به دلیل کشتار مسلمانان بیشتر آوارگان میانماری به سمت بنگلادش رفته اند .

3-اگر چه گفته می شود کشتار مسلمانان مظلوم میانمار از سوی دولت انجام نمی شود و این اقدام شنیع توسط بودائیان افراطی انجام می شود. تحرکات بر ضد مسلمانان را راهبان بودایی رهبری می کنند، که می گویند اعمالشان مطابق با دستورات آیینشان است." جنبش969 " که اصلی ترین سازمان در مخالفت روهینگیا است، نام خود را از نه ویژگی بودا، شش ویژگی آموزه های او و نه ویژگی راهبان اخذ کرده است. رهبر این جنبش که راهبی به نام «آشین ویراثو» است، ظاهرا خود را «بن لادن برمه ای» خوانده است. او در یک مصاحبه گفته است که مسلمانان بسیار سریع افزایش نسل می دهند و بسیار خشن هستند. به اعتقاد او به این دلیل که «مردم برمه و بودایی ها هر روز به زحمت می افتند، از دین ملی باید محافظت کرد.»این راهب افراط گرا یک «قانون ملی حفاظت نژادی» پیشنهاد داده است که طبق آن یک مرد غیر بودایی که خواهان ازدواج با یک زن بودایی است بایستی به آیین بودیسم درآید و از حکومت کسب اجازه کند.



اکنون این پرسش مطرح است چه دلایلی باعث می شود دولت وبودائیان افراطی میانمار به نسل کشی در این کشور روی آورند ؟به اعتقاد ناظران سیاسی آنچه مسلم است اینکه در قتل و عام مسلمانان میانمار ، دولت نقش جدی دارد.البته در سیاست سرزمین سوخته دولت میانمار در سالهای اخیر دلایل مختلفی وجود دارد:

1-سیاستهای استعماری انگلیس:

یکی از دلایل اصلی این مشکلات به دوران استعمار انگلیس بر هند و مرزبندی های مصنوعی انگلیس ها برمی گردد. حدود سال ۱۹۲۶، انگلیس ها یک منطقه مسلمان نشین را که امروز" راخین" شناخته می شود، از هند جدا کردند و به میانمار افزودند که امروز محل مناقشه مسلمانان و بودایی هاست. میانماری ها معتقدند که این منطقه مسلمان نشین نبوده بلکه بودایی نشین بوده و در دوران استعماری، انگلیس ها مسلمانان را از شبه قاره هند که بنگال یا بنگلادش کنونی باشد به این منطقه منتقل کردند، ولی طبق شواهد تاریخی خود مسلمانان معتقدند که هزاران سال است در این منطقه زندگی می کنند. بسیاری از مورخان معتقدند که ساکنان این منطقه در قرن اول هجری دین اسلام را پذیرفته اند .

2-ویژگی های سرزمینی مسلمانان میانمار:

صرف نظر از این موضوع، شاید دلیل اقتصادی و کشاورزی را بتوان دلیل دیگری از شعله ور شدن اختلافات ذکر کرد. در واقع بودایی ها با چراغ سبز دولت میانمار با اخراج مسلمانان از ایالت راخین، در تلاشند تا زمین های مستعد کشاورزی این استان را در اختیار بگیرند تا شرایط زندگی‌شان نسبت به مسلمانان روهینگیا بهتر شود. این زمین‌های کشاورزی دارای خاک بسیار حاصل‌خیز هستند . به اعتقاد کارشناسان بودائیان افراطی و بازنشته گان نظامی با اخراج مسلمانان قصد دارند ایالت راخین را با پاکسازی از آن خود نمایند .

3-سلب حقوق شهروندی مسلمانان میانمار:

صرف نظر ازدلایلی که ذکر شد ،اصلی ترین دلیل کشتار و ازار و اذیت مسلمانان در میانمار به نوع نگاه دولتمردان این کشور بر می گردد. در سال ۱۹۸۲ قانون حقوق شهروندی به تصویب رسید که به واسطه این قانون از میان ۱۴۴ اقلیت موجود در میانمار ۱۳۵ اقلیت حق شهروندی دریافت کردند و ۹ دسته از اقوام اقلیت از حق شهروندی محروم شدند که بزرگ‌ترین این اقلیت‌ها، "قوم روهینگیا" است. روهینگیا ۴% جمعیت میانمار را تشکیل می‌دهند و بیشتر در ایالت راخین در سواحل غربی میانمار ساکن هستند. براساس این قانون مسلمانان را غیربومی و بدون تابعیت میانماری محسوب کردند و خود این مسئله بحران ساز شد. چرا که به گفته مقامات میانمار مسلمانان این منطقه اهالی بنگال هستند و باید به کشورشان برگردند. به همین دلیل نظامیان که حاکم در میانمار بودند به بودایی ها امتیازاتی دادند تا به مناطق مسلمان نشین مهاجرت کرده و مسلمانان را به طرف بنگلادش اخراج کنند و سرزمین های آنها را به بودایی ها بدهند در واقع به نوعی یک نوع کوچ اجباری مسلمانان در دستور کار دولت میانمار قرار گرفت. در همین چارچوب«تین سین»، رئیس‌جمهور فعلی میانمار جمعیت ۸۰۰ هزار نفری مسلمان روهینگیا در این کشور را قومیتی خارجی دانسته و گفته: مسلمانان شهروند میانمار نیستند یا باید در اردوگاه‌های آوارگان متمرکز یا اخراج شوند. با این مفروض طبعی است که دولت میانمار در تصویب این قانون و هم در شکل اجرا آن نقش دارد . و این در شرایطی است که در حال حاضر دولت میانمار را "خانم سوچی" -دارنده جایزه صلح نوبل -رهبری می کند .خانم سوچی به دلیل اینکه همسر انگلیسی و تابعیت مضاعف دارد نتوانست طبق قانون اساسی میانمار نخست وزیر این کشور شود و در حال حاضر نیز وزیر خارجه این کشور است .

4- نقش کشورهای غربی:

"خانم سوچی" و حزبش حدود دو سال پیش با حمایت آمریکا وانگلیس در انتخابات میانمار اکثریت کرسی های این کشور را در اختیار گرفت و همان طور که اشاره شد به دلیل برخورداری از همسر انگلیسی و تابعیت مضاعف نتوانست پست نخست وزیری این کشور را در اختیار بگیرد .البته انچه مسلم است ، بازیگران غربی با حمایت از خانم سوچی سیاستهای خود را در میانمار دنبال می کنند و به نوعی در تلاشند این کشور را از حیات خلوت چین خارج سازند . سکوت خانم سوچی از نسل کشی مسلمانان در میانمار در شرایطی است که ، سیاست اسلام هراسی یکی از سیاستهای ثابت انگلیس وامریکا در جهان اسلام است و عدم ورود این کشور ها در میانمار حاکی از مدیریت هدایت شده و هدفمند نسل کشی مسلمانان در میانمار محسوب می شود . افزون بر این ادامه گسیل و فروش سلاحهای صهیونیستی در هفته های اخیر به میانمار در کنار سکوت معنا دار آل سعود به عنوان خادم الشرفین- در قبال نسل کشی مسلمانان میانمار آن هم مسلمانان اهل سنت- گواه بر این این است که اتحاد شوم نانوشته ای میان کشورهای غربی ، صهیونیستها و میانمار- خانم سوچی - برای نسل کشی مسلمانان بسته شده است . با این مفروض ، البته غیر منتظره نیست در هفته های آینده بخشی از نیروهای داعش و افراطیون به مناطق مسلمان نشین میانمار گسیل شوند و بازیگران به بهانه مبارزه با تروریسم در این کشور ،به نسل کشی مسلمانان در میانمار مشروعیت بخشند .

نتیجه گیری

در چند روز گذشته موج حمایت از مظلومان مسلمان میانمار به یک مطالبه عمومی درکشورهای اسلامی بدل شده و به همین دلیل همسایگان این کشور مثل اندونزی ومالزی تحرکات دیپلماتیک خود را برای بحران نسل کشی مسلمانان میانمار آغاز کردند .البته شاید جلوگیری از گسیل مهاجران میانماری به این کشورها در کنار مطالبه افکار عمومی مسلمان اندونزی ومالزی و جهان اسلام با عث شده این دولتها یک گام جلوتر ازدیگر کشورهای جهان اسلام در این زمینه تحرکی از خود نشان دهند .البته این گله از از نهاد های اسلامی از جمله "سازمان همکاری اسلامی" وجود دارد که در غیاب و سکوت معنا دار مجامع بین المللی در کشتار مسلمانان میانمار، تاکنون نتوانستند به فاجعه انسانی در این کشور به صورت جدی ورود نمایند. در مجموع "کمک های فوری اولیه به مسلمانان میانمار دراردوگاهها ، حمایت از حقوق شهروندی بیش8 میلیون مسلمان میانماری ، فشار دیپلماتیک به بازیگران موثر در میانمار و احقاق حقوق مدنی مسلمانان در میانمار "از ضرورتهایی است که کشورهای اسلامی می توانند از ظرفیتهای خود ازادامه نسل کشی در میانمار جلوگیری کنند .

*کارشناس مسائل آسیا


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۷
0
0
هرجا کشتار ست " دست امریکا "صیهونیست ها وانگلیس درکار ست "هنوز تفکر استعماری در دنیا بوسیله این چند کشور دنبال
می شود " چه بدبخت افرادی مانند سوچی که با گرفتن جایزه صلح نوبل " خودرا مترسک صلح این چند کشور قرار داده " و چنان از درون فرو ریخته " تا انجا که منکر کشتار مسلمانان به دست بودائی های افراطی در کشورش " می باشد.
هاشمی سی سخت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
0
0
پیشنهاد می شود سران کشورهای اسلامی و همه کسامی که می توانند تاثیر گذار باشند پس گرفتن جایزه صلح نوبل خانم سوچی را درخواست کنند.
داود سجادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
0
0
برداشتی از نظریه اقتصاد مقاومتی که ، در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت و اقتصاد مقاومتی بشماره IC 2016-043 70693 بتصویب کمیته داوران ودبیر علمی کنفرانس اقای پرفسور سید مهدی الوانی رسیده است:
" فرصتها و تهدید ها واز جمله تهدیدهای ناشی از تحریم زاییده قواعد پارادیمها هستند(1)در حال حاضر قواعد وپارادیمهای این نبرد تمدنی را غرب می نویسد باید از طریق ایجاد حماسه اقتصادی وتحول در مدیران و سازمانها، ما خودمان قواعد وپارادیمها ی این نبرد رابا باقاعده شکنی(2) وعبور از مرزپارادایم موجود بنویسیم (6)و نوشتن قواعد وپارادیمهای اینده ،همان تاریخ نگاری اینده است"
"تمدن غربی" از چند صد سال قبل تا کنون قواعد وپارادیمهای جهان را مینویسد که یکی از انها "جایزه صلح نوبل" است، برندگان این جوایز مانند عروسکهای خیمه شب بازی در دست "تمدن غرب" هستند.هیچ جای تعحب نیست که چرا این عروسکها "کور وکر ولال" هستند.
حهت مطالعه بیشتر: http://resistiveeconomic7.blogfa.com
(1)توسعه اثر بخش قابلیتهای سازمانی ،تعریف صحیح محصول(کالا و خدمات)و ارزش افرینی ان برای مصرف کننده،دستیابی به شایستگی متمایز کننده،خلق مزیت رقابتی،به شناخت قواعد بستگی دارد ولازمه شناخت قواعد هوشیاری مستمر نسبت به محیط کار است وتفکر استراتژیک برپایه قواعد بنا میگردد ،قواعدی که پیوسته در حال تغییرند.
برای شکل گیری استراتژی اثر بخش،اطلاعات لازم است ولی شرط کافی ،شناخت قواعد است که منطق کار را مشخص میکند.قواعد، چگونگی تحلیل اطلاعات ونتیجه گیری از اطلاعات وروابط بین اطلاعات را تعیین میکند،قواعد روابط بین اطلاعات را نشان میدهد وبصیرت ایجاد میکند.
مدیران پس از شناخت قواعد به بصیرت میرسند،ایجاد بصیرت ،یعنی فهم شهود گونه از ماهییت باطنی ساز وکار وقواعد مجیط است. بصیرت ساختاری از معانی است که زیر بنای تصمیم گیری روزانه مدیر است واز دیدگاه ماهوی ، تفکر استراتژیک یک بصیرت است که از طریق تعامل هدفمند با جامعه ،بصیرت مدیران را توسعه میبخشد.
قواعد در محیط کار حاضر وحاکم است ولی مستقیما وبدون واسطه قابل مشاهده نیست.قواعد را باید با واسطه تاثیر ان باید شناخت. محیط کار واسطه شناخت قواعد است ، قواعد ناپایدارند وبا قواعد برتر از بین میروند یا حیطه اعتبار انها محدود میگردد.
به مجموعه ای از این قواعد پارادایم گفته میشودکه:1-محدوده را تعریف میکند.2-به شما میگوید در این محدوده چگونه عمل کنید تا موفق باشید.
(2) برای قاعده شکنی در هر حوزه ای باید در ان حوزه حماسه خلق گردد.
قواعد قاعده شکنی،مشتمل بر سه بخش است:
1-قواعد پارادایم موجود را بشناسید ومرزهای انرا تشخیص دهید.
2-به متمایر اندیشیدن عادت کنید.
3-ریسک پذیر باشید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار