کد خبر: 870780
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۲
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگو با پاد:
نماینده محترم ولی فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی طی گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت، به تشریح دستاوردها و چشم انداز آینده بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت.
نماینده محترم ولی فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی طی گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت، به تشریح دستاوردها و چشم انداز آینده بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت.

به گزارش روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت: قبل از تشکیل دولت یازدهم مشكلات زيادی در خصوص ایثارگران وجود داشت. آنچه كه بنیاد شهید و امور ایثارگران از روز اول، با آن روبه‌رو بود عدم آرامش و اعتماد و در واقع شکافی بود که بین بنياد و ايثارگران بوجود آمده بود و می بايستی برنامه‌ريزی هایی صورت می گرفت تا اعتماد ایثارگران و خانواده‌های معظم ایشان که جامعه ¬ای حدود 3 میلیون و 300 هزار نفر را تشکیل می دهند، به بنیاد برگردد و آرامش در جامعه ايثارگران شکل بگیرد. همچنین یکی از بزرگترین چالش‌های مدیریتی کلان بنیاد، عدم پرداخت مطالبات ایثارگران در طول سال¬های گذشته بود که باعث نارضایتی ایثارگران شده بود؛ در همین راستا و با برنامه ریزی‌های انجام شده توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران معوقات سال‌های 1376 تا 1392 خانواده‌های معظم شهدا که در دولت‌های مختلف به علت بار سنگین مالی پرداخت نشده بود، در دولت تدبیر و امید پرداخت شد. همچنین مطالبات سال‌های 1393 و 1394 نیز پرداخت گردید که مجموع معوقات و مطالبات پرداخت شده، بالغ بر 5000 میلیارد تومان بوده است. در همین راستا حجت الاسلام و المسلمین شهیدی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، به تشریح اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت که مشروح آن را از منظر می گذرانید:

برای رفع مشکل اشتغال خانواده شهدا و ایثارگران چه اقداماتی توسط بنیاد صورت گرفته است؟

بنیاد شهید و امور ایثارگران به منظور تأمین اشتغال ایثارگران در راستای برنامه ها و سیاست‌های دولت و استفاده از امکانات و ظرفیت¬های اشتغالزایی دستگاه¬ها با بهره گیری از نظرات و پیشنهادهای مسئولین و کارشناسان و همچنین با توجه به قوانین و مصوبات دولت، "شورای سیاست گذاری اشتغال" و "صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران" را تأسیس نمود.
با توجه به گزارش‌های دریافتی در طی دولت تدبیر و امید (دولت یازدهم)، قریب به 45000 نفر از طریق استخدام در دستگاه¬های دولتی و غیر دولتی و 30750 نفر از طریق خود اشتغالی و کارآفرینی و در مجموع بیش از 75 هزار  و 750 فرصت شغلی ایجاد شده است.

با توجه به اهمیت تأمین مسکن ایثارگران لطفاً اقداماتی را که در این زمینه تاکنون انجام پذیرفته، تشریح فرمایید؟

تأمین مسکن ایثارگران یکی از اهداف بنیاد در جهت تأمین معیشت و رفاه ایثارگران و کمک به تأمین مسکن مناسب برای ایشان می باشد. در دولت تدبیر و امید حدود 170 هزار نفر از ایثارگران تسهیلات مسکن و حدود 18 هزار نفر نیز، زمین یا مابه ازای رقم ریالی آن را دریافت نموده اند. همچنین به منظور رفع مشکلات والدین معظم شهدا و جانبازان بالای 50 درصد که منزل مسکونی آنان نیاز به مناسب سازی داشته، در طی سال‌های 1396-1392 بالغ بر 9000 واحد مسکونی، مناسب سازی شده‌اند.

گزارش واگذاری تسهیلات مسکن و ساماندهی گلزارها



با توجه به گذشت حدود سه دهه از پایان جنگ چه اقداماتی برای مرمت و ساماندهی گلزار شهدا ایجاد شده است؟

همانطور که اشاره شد با گذشت زمان بسیاری از مزارهای شهدا در گلزار‌های سراسر کشور، دچار فرسودگی شده و حسب درخواست خانواده معظم شهدا و پیگیری مسئولین از اواخر دهه 1380 موضوع ساماندهی گلزارها با تصویب قوانین و مقررات مربوط شروع شده و مجموعاً از 19983 گلزار شهدا شامل 222964 مزار منور شهدا تاکنون بالغ بر 13994 گلزار شامل 177804 مزار ساماندهی شده است که از سال 1392 تا تیرماه 1396 مجموعاً 3702 گلزار مشتمل بر 35661 مزار به عنوان اسناد فرهنگی ماندگار، ساماندهی شده و مابقی گلزارها نیز در دست بررسی و اقدام است که جمعاً در این راستا همواره موضوع کسب رضایت از خانواده معظم شهدا مورد نظر بنیاد است.

میزان اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در دولت یازدهم چگونه بوده است؟

پس از سال¬ها پیگیری، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط ریاست مجلس شورای اسلامی، جهت اجرا ابلاغ گردید ولی در سال 1391 به علت بار سنگین مالی توسط دولت وقت اجرا نشده بود. در ابتدای دولت یازدهم و با تأکید بر "اجرای کامل¬ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران" ، این موضوع در دستور کار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفت و با دقت و تأمل دستورالعمل¬های اجرایی مورد نیاز تدوین گردید.
در حال حاضر بیش از 80 درصد مواد و احکام قانون مذکور به مرحله اجرا رسیده است و اجرای مابقی آن نیز در دستور کار قرار دارد که با تصویب آیین نامه‌های اجرایی و تأمین مالی آن، عملیاتی خواهد شد.
با توجه به دائمی شدن قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات آن و نیز اختصاص بخشی از مواد قانون برنامه ششم توسعه فرهنگی اجتماعی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به ایثارگران عزیز این موضوعات نیز با جدیت در حال انجام و پیگیری است. بخشی از آیین نامه‌های اجرایی تهیه و برای دولت ارسال شده است و مابقی در دست تهیه می باشد.

با توجه به افزایش میانگین سن جامعه ایثارگری، وضعیت درمان جانبازان و خانواده شهدا چگونه است و بنیاد چه برنامه هایی را برای ارتقای کیفیت سلامت ایثارگران، در دست اجرا دارد؟

افزایش هزینه‌های بهداشتی و درمانی در حال حاضر به یکی از دغدغه‌های مهم جامعه و جامعه ایثارگری تبدیل شده است. حدود 12 تا 13 درصد جامعه هدف بنیاد در حال گذران دوران سالمندی و دریافت خدمات درمانی خاص هستند که شامل 48 هزار جانباز، 15 هزار همسر شهید و 150 هزار نفر والدین شهید بالای 60 سال هستند. با اتخاذ سیاست‌های اصولی و حمایت‌های بیمه ای از سویی و تشکیل صندوق سلامت ایثارگران از سوی دیگر، بنیاد کوشیده است هزینه‌های درمانی ایثارگران را تأمین و پرداخت نماید.
در همین رابطه لازم به توضیح است تعداد 760.000 نفر از ایثارگران و افراد تحت تکفل ایشان که تحت پوشش هیچ بیمه دستگاه اجرایی نمی باشند از طریق سازمان بیمه سلامت تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفته اند؛ همچنین تعداد 1.709.642 نفر از ایثارگران تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته اند و کلیه هزینه‌های درمانی آنان با توجه به تکالیف قانونی و مفاد قراردادهای موجود بصورت رایگان انجام می شود.
در طول چهار سال گذشته، رویکردهایی از قبیل درمان کامل، تأمین کامل هزینه ها، درمان در داخل کشور و انتقال علوم مربوطه به داخل کشور و ... برنامه ریزی‌های لازم صورت گرفته و اجرایی شده است.
از دیگر اقدامات برای ارتقای وضعیت سلامت ایثارگران و جبران هزینه‌های درمان ایشان تشکیل صندوق سلامت ایثارگران بوده است. این صندوق با هدف تأمین هزینه‌های درمانی مازاد از تعهدات بیمه‌های همگانی و تکمیلی و درمان‌های خاص ایثارگران و ایجاد آسودگی خیال ایثارگران گرانقدر ایجاد شده است این صندوق در طول چهارسال گذشته با پرداخت 150 میلیارد ریال از هزینه‌های پزشکی ایثارگران ایفای نقش نموده است.

آیا هم اکنون نیز جانبازان برای ادامه درمان به خارج از کشور اعزام می‌شوند؟

بنیاد شهید و امور ایثارگران با هدف صرفه جویی در منابع، انتقال دانش روز پزشکی، ارتقای کیفی درمان و آموزش پزشکان داخل کشور و افزایش تعداد جانبازان نیازمند به معاینه، ویزیت و درمان، رویکرد خود مبنی بر اعزام جانبازان به خارج از کشور را با رویکرد جذب متخصصین خارجی (بویژه متخصصین ایرانی خارج از کشور) صاحب صلاحیت جایگزین نموده است. با این حال جانبازانی که امکان مداوای ایشان در داخل میسر نبوده و نیاز به امکانات بیشتری دارند به کشورهای پیشرفته اعزام می شوند.
در طول چهار سال گذشته بیش از 105 تیم پزشکی خارجی به ایران دعوت شده اند و در این بین بیش از 3279 نفر از جانبازان عزیز ویزیت و 570 نفر مورد عمل جراحی قرار گرفته اند. طی همین مدت 42 نفر از جانبازان گرانقدر (بعلاوه 30 همراه) برای طی مراحل تکمیل درمان به خارج از کشور اعزام شده اند.
برای رعایت عدالت و سهولت دسترسی به خدمات درمانی، بنیاد تیم‌های تخصصی و فوق تخصصی درمانی را براساس نیاز ایثارگران به استان¬های کم برخوردار اعزام نموده است. این اقدام علاوه بر رضایتمندی ایثارگران باعث کاهش هزینه‌های مسافرت¬های درمانی و جلوگیری از دوری ایثارگر از خانواده اش شده است. از سال 1392 تا کنون با اعزام 86 تیم تخصصی حدود 7435 نفر از ایثارگران توسط این تیم¬ها در استان‌های مختلف ویزیت و درمان شده اند.

آیا بنیاد برنامه‌ای جهت بررسی مستمر سطح سلامت ایثارگران در دست اجرا دارد؟

بنیاد با رویکرد مراجعه خادم به مخدوم و حفظ منزلت ایثارگران با تلاش برای افزایش سلامت جسمی ایثارگران "طرح پایش سلامت ایثارگران" را تعریف و اجرایی نموده است. در این طرح که از اولین طرح‌های مراقبت مستقیم و نزدیک، از افراد پر خطر در معرض بیماری می باشد انجام خدمات بالینی در منزل مانند: ویزیت پزشکی، خدمات مراقبتی و پرستاری، فیزیوتراپی، پانسمان و تزریقات، بر اساس وضعیت بالینی بیمار و نظر پزشک معالج ارائه می شود. با توجه به اهمیت این طرح در کاهش هزینه‌های خانواده و نهایتاً بنیاد و همچنین استقبال از این طرح به مرور جامعه تحت پوشش این طرح افزایش یافته و در طول دولت یازدهم سالانه تعداد 121 هزار نفر از ایثارگران شامل جانبازان، والدین و همسران شهدا تحت پوشش طرح پایش سلامت قرار گرفته¬ اند که این میزان در سال 1396 به 143000 نفر رسیده است.

جناب آقای شهیدی لطفاً توضیحی در مورد نحوه تعیین درصد جانبازان متقاضی و آخرین اقدامات انجام شده در این زمینه بفرمایید؟

با افزایش سن جانبازان و مشکلات جسمی ناشی از افزایش سن و مجروحیت ها و بیماری‌های این عزیزان و مجروحین جدید سال‌های اخیر، متقاضیان شرکت در کمیسیون‌های تعیین درصد و تجدیدنظر افزایش یافته و جلسات کمیسیون‌های تعیین درصد، حالت اشتغال و ... در ستاد بنیاد و استان ها به صورت اعزام تیم‌های تخصصی در حال اجر است. در رویکرد جدید کمیسیون‌های پزشکی، افزایش دقت در ویزیت و "تعامل اقناعی" با جامعه ایثارگران در دستور کار قرار دارد. در این چهار سال گذشته با برگزاری جلسات کمیسیون‌های پزشکی در زمینه‌های مختلف بیش از 131.654 پرونده مورد بررسی قرار گرفته است.

براساس اطلاعات واصله یکی از اقدامات مؤثر بنیاد شهید و امور ایثارگران، تأسیس مراکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی بوده است. لطفاً در این خصوص، توضیحاتی را ارائه بفرمایید؟

به منظور ارائه خدمات مناسب فرهنگی، ورزش و توانبخشی به ایثارگران، برنامه ریزی برای ساخت یک مرکز جامع در مرکز هر استان در سراسر کشور تعریف سه فاز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی در دهه 1380 در دستور کار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفت.
بر همین اساس مراکز مذکور دارای سه بخش فرهنگی، ورزشی و توانبخشی در 93 فاز اجرایی بوده و در سال 1387 تا 1392 تعداد 17 فاز بهره¬ برداری و از سال 1392 تاکنون 33 فاز تکمیل و به بهره برداری رسیده است، 15 فاز در جریان ساخت با پیشرفت فیزیکی خوبی است و 28 فاز بقیه نیز به علت محدودیت‌های اعتباری، فعلاً متوقف مانده است. تا کنون حدود 500 میلیارد تومان برای احداث این مراکز هزینه شده است.
با توجه به انجام مناسب فعالیت‌ها در بخش‌های فرهنگی و ورزشی این مجتمع‌ها بنیاد در حوزه توان‌بخشی نیاز به دانش تخصصی داشت لذا تصمیم به اداره مشترک این مراکز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرفته شد و در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای در مهر ۱۳۹۵ امضا شد. بر اساس این تفاهم‌نامه‌ بنیاد در تمام استان‌ها مراکز توان‌بخشی راه‌اندازی خواهد کرد و 500 تخت بیمارستانی مورد استفاده قرار می گیرد و 5 مرکز توان‌بخشی نیز تا پایان  سال 96 بهره‌برداری خواهد شد تا مجموعاً 1000 تخت توانبخشی در مدت 2 سال در اختیار ایثارگران و عموم مردم قرار گیرد. اداره این مراکز بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران خواهد بود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کنار صدور مجوزهای لازم، کمک‌های تخصصی را ارائه خواهد داد.
سطح زیربنای مفید مجتمع‌های توان‌بخشی در حال حاضر 100 هزار و 761 مترمربع است و دارای بخش‌های فیزیوتراپی شامل هیدروتراپی، الکتروتراپی و مکانوتراپی و کاردرمانی، شنوایی‌سنجی، بینایی ‌سنجی و درمانگاهی هستند.

دیدارهای مستمری که با ایثارگران توسط جنابعالی و دیگر مدیران بنیاد انجام می شود چه تجاربی را در بر داشته و با خورد این دیدارها در بین مدیران و کارکنان بنیاد چگونه است؟

زمانی که مسئولین خدمت خانواده شهدا و جانبازان می‌رسند از دیدن صبر و استقامت آنها، خستگی‌ها برطرف می‌شود و با استشمام بوی عطر این خانواده‌ها، روحیه جدیدی برای تلاش و خدمت به دست می‌آید و امیدواریم خادمان خوبی برای خانواده شهدا و مردم عزیز ایران باشیم.
به طور معمول رییس جمهور محترم هر 15 روز یک بار به سرکشی از خانواده شهدا و ایثارگران می پردازند و تاکنون با بیش از 110 خانواده دیدار داشته اند. به همین ترتیب استانداران، امامان جمعه، شهرداران و دیگر مسئولین لشکری و کشوری همگام با مسئولین بنیاد از خانواده شهدا و ایثارگران دلجویی می نمایند. به طور متوسط نزدیک به 400 هزار دیدار سالانه صورت گرفته است و برابر ارزیابی انجام شده 82 درصد ایثارگران از این دیدارها رضایت داشته اند.
بنیاد با تعریف و تدوین "طرح سپاس" مراجعه مسئولین و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران و مجموعه دستگاه‌های اجرایی به ایثارگران جهت دیدار و ارائه خدمت در نزدیک¬ترین محل اقدام گردد که در آن اصل "مراجعه خادم به مخدوم" تجلی می یابد و گام بلندی در این زمینه است. البته نواقصی هم در رسیدگی به مشکلات ایثارگران وجود دارد که باید برطرف شود.

با توجه به اینکه یکی از مأموریت‌های اصلی بنیاد ترویج فرهنگ ایثار و شهات است، طی چهار سال اخیر چه اقدامات ویژه‌ای در این راستا انجام شده است؟

 در این زمینه در بخش‌های مختلف اقدامات متعددی انجام شده است که در اینجا فقط به چند بند اشاره می کنم. یکی از اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران در این زمینه تشکیل دبیرخانه شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بوده است. این دبیرخانه براساس ماده 63 قانون جامع شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و به منظور استفاده از تمام ظرفیت‌های نظام برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نهادینه نمودن آن و زنده نگه داشتن یاد شهیدان در دولت تدبیر و امید تشکیل گردید. از جمله اقداماتی که این شورا طی این مدت داشته است می توان به مواردی همچون تدوین پیوست فرهنگی و نظام نامه جامع حوزه ترویج ایثار و شهادت، تدوین محورها و شاخص‌های ارزیابی دستگاه‌های اجرایی «حوزه ترویج و توسعه ایثار و شهادت» در سطح ملی، تشکیل کارگروه‌های تخصصی علمی و پژوهشی دبیرخانه شورای عالی با استفاده از ظرفیت‌های مدیران باتجربه، نخبگان و سرآمدان جامعه، جهت تحقق مأموریت‌های شورای عالی، تهیه نقشه جامع علمی نظام ملی پایش در ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و... اشاره نمود. "پس از تدوین و ابلاغ دستورالعمل تشکیل شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استانها از ابتدای سال 1395 این شوراها با ریاست استانداران و دبیری مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح همه استانهای کشور تشکیل شده است."

بنیاد برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان و ایثارگران چه اقداماتی داشته است برای نمونه می توانید به چند مورد اشاره کنید؟

یکی از برنامه‌های خاص بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت تدبیر و امید اجرای برنامه‌های مرتبط با روز بزرگداشت شهدا بوده، که نقش مؤثری در آشنایی مردم با این روز و شناساندن آن به جامعه داشته است. از سال 1383 که 22 اسفندماه بعنوان روز بزرگداشت شهدا در شورایعالی انقلاب فرهنگی تصویب شد تا سال 1392 به این موضوع به صورت جدی پرداخته نشد، لیکن در دولت یازدهم به طرق مختلف جهت اطلاع رسانی و بزرگداشت این روز اقدام شد به گونه ای که بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده قبل و بعد از برگزاری مراسم‌های مرتبط با روز شهید، شناخت و آگاهی مردم از روز شهید قبل از اجرای برنامه‌های فرهنگی روز بزرگداشت شهدا سال 1392 یک درصد، در سال 1392 پس از اجرای اولین سال مراسم به هفده درصد، در سال 1393 حدود 6/34 درصد بوده است. این میزان برای سال 1394 به بیش از 44% رسید و در سال 1395 به حدود 50درصد افزایش یافت.
 
از دیگر اقدامات بنیاد برگزاری مراسم و کنگره‌های مختلف جهت تقدیر از خانواده معزز شهدا و ایثارگران و گرامی داشت یاد شهدا و ایثارگران است که از سال 1392 تا کنون مجموعاً تعداد 109150 مراسم، یادواره و کنگره  شهدا در سطح روستاها، شهرها، استانها و کشوری برگزار شده است. ایجاد موزه شهدا در سراسر کشور یکی دیگر از برنامه‌های بنیاد است که با برنامه ریزی انجام شده مجموعاً تعداد 5280000 نفر از 44 موزه شهدا در مناطق مختلف کشور در طی چهار سال گذشته بازدید کرده اند. انجام برنامه‌های فرهنگی در حسینیه‌های شهدا و مراکز فرهنگی برای آشنایی بیشتر مردم با این اسطوره ها، از دیگر اقدامات بنیاد است که در سراسر کشور توجه جدی نسبت به آن وجود داشته است به طوری که در طی این بازه زمانی تعداد 14914400 نفر در برنامه‌های فرهنگی 1121 حسینیه شهید در سراسر کشور شرکت کرده اند. یکی دیگر از اقدامات بنیاد برای زنده نگه داشتن یاد این عزیزان جمع آوری آثار و اسناد شهدا و ایثارگران والامقام و ثبت اسناد شفاهی است به طوری که از سال 1392 تا پایان تیر ماه 1396 تعداد 13613 مورد خاطره نگاری والدین شهدا جمع آوری شده است.

با توجه به نقش سازمان‌های مردم نهاد در جامعه امروز، بنیاد شهید و امور ایثارگران در رابطه با این موضوع چه اقداماتی داشته است؟

در بنیاد شهید و امور ایثارگران مدیران همواره به نقش جامعه ایثارگری اعتقاد داشته و از این رو سعی شده است در زمینه‌های مختلف از توانمندی این قشر معزز استفاده کند. ایجاد مرکز دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر یکی از اقداماتی بوده که بنیاد برای استفاده و حمایت از ظرفیت‌های ایثارگری داشته است. در این خصوص تاکنون حدود 289 تشکل ثبت و درحال فعالیت هستند و 12 مورد نیز در حال بررسی است. تعداد نخبگان شاهد و ایثارگر ما تا پایان تیر ماه 1396 تعداد 8500 نفر می باشد که با فعالیت این عزیزان از سال 1392 تا کنون تعداد 204 اختراع ثبت شده و تعداد 8996 مقاله ISI و علمی و پژوهشی منتشر شده و همچنین تعداد 28 مدال در المپیادها کسب شده است که این موارد نشان دهنده نقش این قشر و از سویی وظیفه بنیاد در حمایت از این استعدادهاست و ما تمامی تلاش خود را داریم که به بهترین نحو خدمات لازم را برای رشد و شکوفایی این عزیزان و همچنین بهره مندی از توان آنان در زمینه‌های مختلف فراهم نماییم.

با توجه به نقش پژوهش در تصمیم گیری ها و اتخاذ راهکارهای مناسب بنیاد شهید و امور ایثارگران تا چه حد به این موضوع توجه داشته است؟

ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران همواره علمی بودن اقدامات را مورد تاکید قرار داده ایم و با توجه به اهمیت موضوع تحقیق و پژوهش مرکز مطالعات و پژوهش ها را تقویت نمودیم. در این راستا با پیگیری معاونت بهداشت و درمان بنیاد، برای اولین بار در جهان راهنمای بالینی درمان عوارض چشمی گازهای شیمیایی با همکاری اساتید دانشگاهی تهیه و تدوین گردید و مورد تأیید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت. همچنین در همین راستا تهیه راهنمای بالینی درمان عوارض پوستی و ریوی گازهای شیمیایی در دست تهیه است. در حال حاضر برای برنامه‌های سال 1396 نیز جهت اجرای مطلوب برنامه ها در برخی حوزه ها انجام طرح‌های پژوهشی در اولویت قرار گرفته است همچون اجرای طرح آسیب شناسی قوانین و مقررات حمایتی ایثارگران (با رویکرد تبیین نیازهای اساسی ایثارگران و رفع کاستی ها)

در زمینه آموزش ایثارگران و خانواده‌های آنان بنیاد شهید و امور ایثارگران چگونه اقدام کرده است؟

یکی از اقدامات اصلی بنیاد توجه به موضوع آموزش این عزیزان است به طوری که ادره کل آموزش بنیاد در زمینه‌های مختلف و با اقدامات متنوعی سعی می نماید به این عزیزان در گروه‌های دانش آموزی، دانشجویی و طلاب خدمت رسانی همچون مشاوره تحصیلی، تقویت بنیه تحصیلی و...  داشته باشد.در سال 1396 رصد و حمایت تحصیلی بیش از 212000 نفر  دانش آموز، دانشجو و طلبه تحت پوشش صورت گرفته است.

بنیاد شهید و امور ایثارگران چه برنامه‌های فرهنگی برای خانواده شهدا و ایثارگران داشته است؟

بنیاد شهید و امور ایثارگران سعی نموده زمینه شرکت خانواده شهدا و ایثارگران را در برنامه‌های مختلف فرهنگی فراهم نماید به طوری که از سال 1392 تا کنون در برنامه‌های قرآنی و معارف اسلامی 823018 نفر شرکت کرده اند. اجرای اردوها و سفرهای زیارتی و سیاحتی ایثارگران از دیگر برنامه‌های فرهنگی بنیاد است که از سالهای 1392 تا 1396 تعداد 816807 نفر عزیزان ایثارگر در اردوهای زیارتی و سیاحتی شرکت نموده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار