سیدرضا غلامی مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت
بهداشت با تأکید بر این که از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی
نگهداری میشوند، باید خودداری کرد، اظهار داشت: شیرینی سنتی از جمله
زولبیا بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محلهای
غیر مجاز و دستفروشان خودداری شود.
وی تاکید
کرد: خرید شیرینیهای سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبههای مشخص و دارای
مهر استاندارد و سازمات غذا و داروی وزارت بهداشت باشد.
غلامی
با بیان اینکه در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه
غذا بهداشت فردی را رعایت کنند، تصریح کرد: آش و حلیم و مواد غذایی مشابه
از محلهای مجاز و شناخته شده، خرید و تهیه شود و توزیع این مواد غذایی در
ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی باشد.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت گفت: نگهداری مواد
غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار
مصرف نازک و رنگ روشن باشد.
وی در خصوص نگهداری
غذا تاکید کرد: غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو
ساعت نگهداری نشود و در سریعترین زمان ممکن مصرف شود، ضمنا در تهیه مواد
غذایی بسته بندی شده از جمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی مشابه به
سالم بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصا توجه
شود.
غلامی افزود: افرادی که غذای سحری را هنگام
افطار یا شام تهیه میکنند، در صورت پخت روی شمعک گاز و یا سماور نگهداری
کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد.
وی گفت: در
صورت استفاده از سبزی و میوه در وعدههای غذایی نسبت به سالم سازی آن توجه
شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی
نهایی ضروری است.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده
هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت
بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط، نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و
تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت
را مطلع کنند.
وی اظهار داشت: در توصیههای
بهداشتی در ماه مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز
تهیه و طبخ مواد غذایی، توصیه کرد همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت
محیط را در اولویت قرار دهند.
غلامی گفت: رعایت
بهداشت فردی به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت نظافت و بهداشت
محل کار خود، به ویژه محل و کارگاههای تهیه و طبخ شیرینیهای سنتی،
زولبیا بامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی الزامی است.
وی
ادامه داد: مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز
نگهداری شود و یا درصورت نگهداری در فر، حرارت غذا از بین نرفته باشد.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص تاکید کرد: فروشندگان شیرینی
سنتی و زولبیا بامیه توجه کنند که جهت توزیع و فروش این مواد از جعبههای
مقوایی و یا بستههای بهداشتی دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و
دارو استفاده کنند، همچنین فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از
نگهداری این مواد به صورت روباز ودر خارج از ویترین خود داری کرده و هنگام
بسته بندی از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.
وی
درخصوص تهیه شیرینی جات بیان کرد: تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا
بامیه از روغنهای مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده نموده و از چند بار
مصرف نمودن روغن خودداری کنند.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت به هیاتهای امنای
مساجد و محلهای برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای این محافل مواد
غذایی سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل، بهداشت فردی خدمهها
در هنگام تهیه و طبخ رعایت شود.
وی گفت: مواد
غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد در مدت طولانی نگهداری
نشود و ترجیجا در کمتر از دو ساعت توزیع و مصرف شود.
غلامی
بر توزیع غذای پخته شده به صورت گرم در مساجد تاکید کرده و افزود: غذای
گرم در ظروف مناسب و تمیز توزیع شده و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف
ترجیحا از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا آلومینیومی استفاده و از ظروف و لیوان
یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.
وی بیان کرد:
در هنگام توزیع غذا خادمین از راه رفتن روی سفره خود داری کرده و نظافت و
بهداشت صحن مساجد و محلهای برگزاری مراسم رعایت شود.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص وزارت بهداشت بر رعایت نظافت و
بهداشت سرویسهای بهداشتی و وضوخانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا
جعبههای مایع دستشویی در این محلها تاکید کرد و گفت: باید دقت شود که
دخانیات توسط مراجعین در مساجد و محلهای برگزاری مراسم استعمال شود.
وی یادآور شد: خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری توصیه کرد بهداشت فردی را رعایت کنند.