کد خبر: 851946
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۴
درحالي کارخانه سيمان درود با قدمتي 58 ساله در مسير تعطيلي قرار گرفته که متوليان براي احياي آن، تنها به دادن وعده اکتفا مي‌کنند
کارخانه سيمان دورود با قدمتي بيش از 58 سال در حالي جزو قديمي‌ترين صنايع کشور محسوب مي‌شود که اين روزها به دليل فرسودگی خطوط توليد، کاهش صادرات، بدهکاری و نبود بازار فروش، در آستانه تعطيلي قرار گرفته است. در اين راستا کارشناسان براي جلوگيري از ادامه اين روند و افزايش جمعيت بيکار، پيشنهاد اجرايي شدن فاز چهار کارخانه را دادند تا با بهره‌مندي از تکنولوژي‌هاي روز، هزينه‌هاي توليد کاهش يابد و روحي دوباره در صنعت پير لرستان دميده شود. بنابراين فاز چهار کارخانه خردادماه سال 93 در سفر هیئت دولت به لرستان و با حضور وزیر کار و رفاه اجتماعی کلنگ زنی شد. با اينکه 3 سال از آن زمان مي‌گذرد اما همچنان خبري از اجراي پروژه نيست و بيم آن مي‌رود که اين کارخانه هم به زودي از دور خارج شود.
نويسنده: ميترا شهبازي

درحالي کارخانه سيمان دورود با قدمتي 58 ساله براي تعداد زيادي از مردم لرستان اشتغال‌زايي مي‌کرد و رونق را به مردم هديه داده بود که حالا اسير بي‌توجهي شده و در مسير تعطيل شدن کامل کارخانه ترمز بريده است. کارشناسان دلايل رکود اين صنعت را فرسودگی خطوط توليد، کاهش صادرات، بدهکاری و نبود بازار فروش مي‌دانند. البته آنها معتقدند فرسودگي خطوط توليد با افزايش هزينه‌هاي توليد مهمترين عامل براي از رونق انداختن کارخانه است که با اجراي فاز چهار کارخانه، مي‌توان تا حد زيادي معضلات پيش آمده را دور زد. بنابراين در اين راستا فاز جديد کارخانه سیمان دورود خردادماه سال 93 در سفر هیئت دولت به لرستان و با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلنگ زنی شد تا روحي دوباره در کالبد اين صنعت پير دميده شود. اما با گذشت چند سال هنوز خبری از اجرای فاز جديد کارخانه نیست و بیم آن می‌رود که چرخ این صنعت بزرگ نیز مانند کارخانه‌های زاگرس خودرو، یخچال سازی، کاشی جم و سامان کاشی از ریل خارج و کارگران دیگری به جمعيت بیکاران لرستان اضافه شود.

رکود بازار مسکن و نبود صادرات

حالا با اين شرايط که فاز جديد کارخانه اجرايي نشده و قيمت تمام شده محصول نيز بيش از ارزش آن است. در اين راستا معاون معدن و صنایع معدنی اداره کل صنعت معدن لرستان با اشاره به اينکه کارخانه سیمان دورود ماهانه 75 هزار تن تولید دارد، مي‌گويد:« به دليل غيرواقعي بودن قيمت تمام شده محصول، بازاري هم براي فروش آن وجود ندارد.»

جمال مومیوند با اشاره به اينکه مشکل اصلي کارخانه، نبود بازار فروش است، مي‌افزايد:« قبل تر بازار اصلی صادرات سیمان دورود، بازار عراق بود که این کشور سال گذشته برای حمایت از تولید داخلي خود، سیمان وارد نکرد تا حداقل یک مرحله از آن در عراق انجام شود. بنابراين صنعت توليد سيمان درود هم اسير رکود شد.» لازم به ذکر است که در حال حاضر به دلیل از دست دادن بازار فروش عراق، قیمت سیمان 20 درصد کاهش‌یافته است. علاوه بر صادرات، هدف ديگر کارخانه سيمان درود براي فروش محصولاتش، ساخت‌وسازهاي حوزه مسکن و پروژه‌های عمرانی بود که در پی رکود بازار مسکن در سال 95 اين بازار هم از دست رفت.

اجراي فار چهارم کارخانه حياتيست

همانطور که قبل‌تر به آن اشاره شد، کارخانه سيمان دورود قدمتي 58 دارد و در تمام اين سال‌‎ها تجهيزات و تکنولوژي‌هاي به کار رفته در کارخانه تغييري نکرده است و حالا فرسوده محسوب مي‌شود. بنابراين همين امر با افزايش قيمت تمام شده براي محصول اشتغال 710 کارگري که در کارخانه کار مي‌کنند را به خطر انداخته است.

در اين راستا محمدرضا صفی خانی رئیس سازمان صنعت معدن تجارت لرستان مي‌گويد:« فاز چهار کارخانه یک‌فاز جدید نیست بلکه جایگزین فاز قبلی می‌شود به ‌نحوی ‌که می‌خواهیم کارخانه‌ای با تکنولوژی جدید، جایگزین یک کارخانه فرسوده کنیم.» مسعود رضا معاون صنعت معدن تجارت لرستان نیز، بيان مي‌کند:« برای راه‌اندازی فاز چهار کارخانه سیمان دورود حدود 250 میلیارد تومان سرمایه ارزی و ریالی نیاز است.»

حالا با توجه به اينکه به آخرين ماه‌هاي دولت يازدهم رسيده‌ايم مشخص نيست که دولتمردان تصميمي براي احياي اين کارخانه حياتي دارند يا مي‌گذارند صنعت سيمان لرستان به طور کامل تعطيل شود؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار