کد خبر: 847171
لینک کوتاه: http://www.Javann.ir/847171
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۸
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: اولیگو ساکارید شیر بز شباهت زیادی به شیر مادر دارد.
‌بهروز یاراحمدی اظهار کرد: شیر بز حاوی میزان زیادی اولیگوساکارید است و در واقع الیگوساکارید این شیر شباهت زیادی به شیر مادر دارد.

وی با بیان اینکه این ترکیب مفید در شیر مادر به اندازه 5 تا 8 گرم در لیتر یافت می‌شود، افزود: این ترکیب در شیر بز 20 برابر کمتر از شیر مادر و در مقایسه با شیر گاو به اندازه 10 برابر بیشتر است.

یاراحمدی ادامه داد: این ترکیبات بدون اینکه هضم شود وارد روده بزرگ شده و مانند پروبیوتیک‌ها عمل می‌کنند و فلور باکتریایی بیماری‌زا را از بین می‌برند.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه شیر بز حاوی لاکتوز کمتری نسبت به شیر گاو است، تصریح کرد: این شیر در عین حال خیلی راحت‌تر از شیر گاو جذب می‌شود. برای همین جهت استفاده افرادی که به قند شیر حساسیت داشته و نمی‌توانند آن را تحمل کنند بسیار مفید است.

وی اصلی‌ترین تفاوت شیر گاو و بز را در نوع چربی موجود در آن دانست و گفت: شیر بز کاملاً یکنواخت است و برخلاف شیر گاو که قطرات چربی تمایل زیادی به جدا شدن و آمدن به سطح را دارند در شیر بز این قطعات کوچکترند و معلق در آن می‌مانند.

این دکترای علوم دامی خاطرنشان کرد: شیر بز حاوی اسیدهای چرب ضروری(لینولئیک و آراشیدونیک) بیشتری از شیر گاو است. این اسیدهای چرب به خانواده امگا 6 تعلق دارند.

یاراحمدی اظهار کرد: این اسیدهای چرب حاوی یک منبع انرژی سریع است که در عین حال به صورت بافت چربی مانند ذخیره نمی‌شود. از این گذشته شیر بز میزان کلسترول را کاهش می‌دهد و تری گلیسیرید و ترانس آمیناز را در سطح مناسبی نگه می‌دارد.

وی تصریح کرد: شیر بز جزء خوردنی‌هایی است که می‌توان برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی از آن استفاده کرد.
منبع: ايسنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربحث ترین عناوین