به گزارش تسنيم، بانك مركزي گزارش هفتگي متوسط قيمت خردهفروشي برخي از مواد خوراكي در تهران در هفته منتهي به
20/ 12/ 1395 را منتشر كرد.
بر اين اساس قيمت خرده فروشي 42 قلم كالا در قالب 11 گروه مواد خوراكي اعلام شد. نرخ گروه تخممرغ، ميوههاي تازه، گوشت قرمز، چاي افزايش و نرخ گروه حبوب، سبزيهاي تازه، گوشت مرغ كاهش يافت و نرخ گروه لبنيات، برنج، قند، شكر و روغن نباتي ثابت ماند.
لبنيات و تخممرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنيات قيمت كره پاستوريزه معادل 6/0 درصد كاهش داشت و بهاي ساير اقلام اين گروه بدون تغيير بود. قيمت تخممرغ معادل 4/3 درصد افزايش يافت و شانهاي 11 هزار و 900 الي 13 هزار و 500 ريال فروش رفت.
برنج و حبوب
در اين هفته در گروه برنج بهاي برنج وارداتي غيرتايلندي معادل 6/0 درصد افزايش يافت ولي قيمت برنج داخله درجه يك 1/0 درصد كاهش داشت و بهاي برنج داخله درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب قيمت تمام اقلام اين گروه بين 1/0 درصد تا 5/0 درصد كاهش يافت.
ميوهها و سبزيهاي تازه
در هفته مورد بررسي، در ميادين زير نظر شهرداري انار، انگور و كدو سبز عرضه كمي داشت. ساير اقلام ميوه و سبزي تازه كه تعدادي از آنها از نظر كيفي در مقايسه با ساير ميوهفروشيها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان ميادين ميوه و ترهبار عرضه ميشد.
ميوهفروشيهاي سطح شهر اقلام ميوه و سبزي تازه را عرضه ميكردند كه در گروه ميوههاي تازه بهاي سيب قرمز معادل 8/2 درصد، سيب زرد 1/2 درصد، موز 6/12 درصد و كيوي 5/2 درصد افزايش دانست ولي قيمت ساير اقلام اين گروه بين 3/0 درصد تا 7/2 درصد كاهش داشت. در گروه سبزيهاي تازه بهاي خيار معادل 7/1 درصد، بادمجان و كدو سبز هر يك 4/1 درصد و لوبيا سبز 5/5 درصد افزايش ولي قيمت ساير اقلام اين گروه بين 6/0 درصد تا 2/3 درصد كاهش يافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهاي گوشت گوسفند معادل 2/0 درصد و گوشت تازه گاو و گوساله 3/0 درصد افزايش داشت ولي قيمت گوشت مرغ 5/2 درصد كاهش داشت.
قند، شكر، چاي و روغن نباتي
در اين هفته قيمت قند معادل 1/0 درصد و چاي خارجي 4/0 درصد افزايش ولي قيمت شكر 1/0 درصد كاهش يافت. بهاي انواع روغن نباتي بدون تغيير بود.
تغييرات يكساله مواد خوراكي
بر اساس گزارش بانك مركزي، قيمت گروه لبنيات در يكسال منتهي به هفته مورد گزارش (يكسال اخير) 6/7 درصد، تخممرغ 7/33 درصد، برنج 5/31 درصد، حبوب 6/19 درصد، ميوههاي تازه 1/36 درصد، سبزيهاي تازه 2/31 درصد، گوشت قرمز 8/7 درصد، گوشت مرغ 4/16 درصد، قند و شكر 1/24 درصد، چاي 9/14 درصد و روغن نباتي 4/8 درصد افزايش يافته است.