کد خبر: 814650
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان هشدار داد:
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گسترش عارضه خشکیدگی را زنگ خطری برای نخلستان‌های استان دانست و گفت: این عارضه واقعا در میان نخلستان‌ها گسترده شده است و سالانه بخش عمده‌ای از سطح سبز نخیلات را به علت گسترش این عارضه از دست می‌دهیم.

 کیخسرو چنگلوایی با بیان این‌که حدود 43 هزار هکتار نخیلات در استان وجود دارد که تنها 35 هزار هکتار آن بارور هستند، گفت: سطح نخیلات استان 62 درصد سطح باغات را شامل می‌شود.

وی افزود: سالانه حدود 185 تا 190 هزار تن خرما در استان تولید می‌شود و حدود 62 درصد تولیدات باغی استان به محصول خرما اختصاص دارد.

چنگلوایی با اشاره به مشکلات بخش پرورش و تولید خرما در استان، تصریح کرد: 30 درصد نخیلات استان کم‌بازده، فرسوده و دارای سن بسیار زیاد هستند. همچنین بخش بسیار عمده‌ای از نخیلات شهرستان‌های آبادان و خرمشهر بر اثر جنگ نابود شدند که به تبع آن بخش عمده‌ای از پتانسیل تولید خرمای خوزستان را از دست دادیم. همچنین نخلستان‌های باقی‌مانده و نجات یافته از جنگ در این دو شهرستان نیز دچار مشکلاتی هستند.

چنگلوایی در خصوص آثار پدیده ریزگردها به عنوان مهمان ناخوانده برای نخلستان‌ها در سال‌های اخیر در استان گفت: ریزگردها بر کیفیت و کمیت محصولات نخلستان‌ها تأثیرگذار بوده و موجب ایجاد بستری برای ظهور و بروز انواع و اقسام بیماری‌ها و به‌ویژه آفات شده و از این نظر خساراتی را به بخش خرمای استان وارد کرده است.

چنگلوایی با اشاره به کمبود آب برای آبیاری نخیلات اظهار کرد: در فصل تابستان که پیک نیاز آبی نخیلات را باید شاهد باشیم با کمبود آب و گاهاً بدی کیفیت آب مواجه هستیم. نخیلات شهرستان شادگان مصداق کمبود آب و در خصوص بدی کیفیت آب نیز به وضوح می‌توان شهرستان‌های آبادان و خرمشهر را مثال زد که گاهاً میزان شوری آب در این دو شهرستان به 10 هزار میکروگرم بر موس نیز می‌رسد.

وی افزود: این میزان از شوری آب حتی در کوتاه مدت برای محصول خرما مساله‌ساز است. علی‌رغم این‌که از محصول خرما به عنوان گیاهی مقاوم یاد می‌شود اما آستانه تحمل میزان شوری آب این محصول 2.7 میکروگرم بر موس است و آبیاری نخیلات با میزان شوری بیشتر بر عملکرد و تولید نخلستان‌ها اثر منفی می‌گذارد.

چنگلوایی یکی دیگر از مشکلات نخلستان‌های استان را شوری آب کارون ناشی از آبگیری سد گتوند دانست، تصریح کرد: متأسفانه شوری آب کارون نه تنها محصولات زراعی بلکه محصول خرمای استان را نیز تحت تأثیر خود قرار داده و اکنون 56 درصد از سطح زیر کشت نخیلات ما متأثر از سد گتوند است و مشکلات بسیاری را برای نخلستان‌های ما ایجاد کرده است.

وی در خصوص گسترش عارضه خشکیدگی برگ نخیلات عنوان کرد: متأسفانه با وجود تمام تحقیقات و مطالعات انجام شده هنوز عامل بروز این عارضه مشخص نشده است. این عارضه واقعاً در سطح بسیار گسترده‌ای نخیلات را درگیر کرده و ظاهراً این عارضه در نخلستان‌های استان‌های دیگر نیز نفوذ یافته است؛ عارضه خشکیدگی برگ نخیلات هم نخل‌های بارور و هم نخل‌های غیر بارور را درگیر می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گسترش این عارضه را زنگ خطری برای نخلستان‌های استان دانست و ادامه داد: ما تمام شیوه‌های احتمالی مقابله با این عارضه را امتحان کردیم اما نتیجه‌ای نداشته و سالانه بخش عمده‌ای از سطح سبز نخیلات را به علت گسترش عارضه از دست می‌دهیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر