زمانه و کارنامه شهید محمداسماعیل رضایی در آیینه یک اثر نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، بازنمایی زمانه و کارنامه شهید محمداسماعیل رضایی را در دستور خویش دارد. «حاج اسماعیل» از سوی محمدجعفر بگلو تألیف شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است
زنده‌یاد کلنل محمدتقی‌خان پسیان، روایت مقاومت، حدیث جاودانگی
روز‌های اکنون موسم تجلیل از سرباز پرشکوه ایران، زنده‌یاد کلنل محمدتقی‌خان پسیان است. او که در طریق اهداف میهن‌دوستانه از خویش مقاومتی درخور نشان و نهایتاً سر خویش را در این مسیر داد! در مقال پی آمده، زمانه و کارنامه آن مدافع نیکنام وطن، مورد خوانش و تحلیل قرار گرفته است. امید آنکه تاریخ پژوهان معاصر و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
«زندگی و مبارزات شهید آیت‌الله حسین غفاری» در آیینه یک پژوهش نوانتشار
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، زندگی و زمانه شهید آیت‌الله حاج‌شیخ حسین غفاری را مورد خوانش و تحلیل قرار داده است. تمایز این پژوهش نسبت به موارد مشابه، اتکای آن به اسناد، به ویژه اوراق پرونده آن بزرگ در ساواک به شمار می‌رود.
نظری به تاریخچه استعمارگری کشور فرانسه در قاره آفریقا
در اوایل مرداد سال‌جاری خبری در رسانه‌های جهان منتشر شد که تمام توجهات را به سمت غرب قاره آفریقا معطوف کرد. ماجرا از این قرار بود که رسانه‌های خبری گزارش دادند: گروهی از نظامیان کشور نیجر موسوم به «شورای ملی حفاظت از میهن»، در کودتایی با حمایت کامل مردم و بدون شلیک حتی یک گلوله، دولت وابسته به کشور فرانسه را ساقط کرده و کنترل اوضاع را در نیجر به دست گرفتند. کمی بعد نیز شورای نظامی حاکم بر نیجر اعلام کرد که تمام توافقنامه‌های نظامی با کشور فرانسه لغو شده است و مردم نیجر خواهان خروج سفیر و تمام نظامیان فرانسوی از این کشور هستند. اتفاقی که بعد از دو ماه به وقوع پیوست و عملاً دست فرانسه از نیجر و معادن غنی اورانیوم آن کوتاه شد. البته این تنها نیجر نبود که علیه استعمار نوین فرانسه در آفریقا به پاخاست، بلکه همزمان مستعمره‌های سابق فرانسه همچون «مالی»، «بورکینافاسو» و «ساحل عاج» هم خواهان پایان سلطه سیاسی، نظامی و اقتصادی فرانسه بر کشورهایشان شدند، اما اینکه چرا و چطور این اتفاق افتاد و اینکه چرا کشور فرانسه تا این حد در قاره آفریقا منفور است؟ سؤالاتی است که برای پاسخ به آن‌ها باید رجوعی به تاریخ ۲۰۰ سال گذشته و نقش فرانسه در استعمار آفریقا داشت. مقال پی آمده درصدد چنین خوانشی بوده است. امید آنکه تاریخ‌پژوهان و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
«جنبش ۹۹ درصدی اشغال وال‌استریت، ماهیت و پیامدها» در آیینه یک اثر نوانتشار
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، به بازخوانی زمینه‌ها و پیامد‌های جنبش وال‌استریت در امریکا پرداخته است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدصادق اخوان، نمادی از خدمت صادقانه و شهادت مظلومانه
روز‌هایی که بر ما گذشت، نشان از حادثه دلخراش شهادت حجاج بیت الله الحرام در منطقه منا داشت. در این فاجعه بسا زائران خانه خدا که در میان آنان برخی علما، نخبگان و مسئولان نیز حضور داشتند و مظلومانه به شهادت رسیدند. شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌شیخ محمدصادق اخوان در عداد این چهره‌ها به شمار می‌رود که سوابق انقلابی و خدمات وی، چندان برای عموم تبیین نشده است. مقال پی آمده سعی دارد شاخص‌ترین فراز‌های حیات وی را مورد اشارت قرار دهد. امید آنکه تاریخ‌پژوهان معاصر و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
خاطرات شهید آیت‌الله محمدرضا مؤیدی‌قمی در یک نگاه
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، خاطرات زنده‌یاد آیت‌الله حاج‌شیخ محمدرضــــــا مؤیدی‌قمی را در خود دارد که پس از شهادت وی منتشر شده است. این مجموعه از سوی حسین مهدیه تدوین گشته و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، آن را روانه بازار کتاب کرده است.
عبدالحسین تیمورتاش، نمادی تاریخی از فرجام پهلوی‌گرایی
رضاخان از نگاه خویش به مناسبات حاکم بر حکومت پهلوی و کارگزارانش، علائم و نماد‌های تاریخی و ماندگاری بر جای نهاده است! یکی از این موارد، فرجام آنان است که برای به حکومت رساندن قزاق، هر آنچه را در دست و زبان داشتند به کار گرفتند، اما نهایتاً به پزشک احمدی سپرده شدند!
خاطرات زنده‌یاد سید رضا نیری در یک نگاه
مجموعه‌ای که هم اینک آن را معرفی می‌کنیم، دربردارنده خاطرات زنده‌یاد سید رضا نیری، از فعالان دیرپای انقلاب و نظام اسلامی است
شهید حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد نمادی از ارزش‌ها و بایسته‌های انقلاب اسلامی
در شناخت منظومه ارزش‌های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، باید سیره و کارنامه آفرینندگان آن را به خوانش نشست. هم از این‌روی در سالروز شهادت عالم مجاهد حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد به مروری کوتاه بر منش فردی و اجتماعی آن بزرگ پرداخته‌ایم. امید آنکه تاریخ پژوهان انقلاب و عموم علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید.
۲۲