رویداد تاریخی آتش زدن مسجد جامع کرمان، زمینه‌ها و پیامد‌ها
با اوج‌گیری انقلاب اسلامی در پاییز ۱۳۵۷، رژیم پهلوی بر آن شد تا با استفاده از چماق به‌دست‌ها، خیزش بزرگ مردم را سرکوب کند. در بسیاری از موارد اوباش در کنار مأموران، به ضرب و شتم مردم پرداختند. در برخی از شهر‌های کشور از جمله کرمان، حاکمیت با استفاده از ناآگاهی عده‌ای از مردم و تشویق و تطمیع آنها، افرادی را برای ایجاد رعب و وحشت به خیابان‌ها کشاند. این افراد که از قبل برای انجام اقدامات تخریبی و هراس‌افکن آماده شده بودند، بعضاً با چوب و چماق و انواع سلاح سرد و حتی گرم، به مردم حمله می‌کردند. در مقال پی‌آمده واقعه به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان و سرکوب مردم توسط اوباش، مورد بررسی قرار گرفته است. امید آنکه تاریخ پژوهان انقلاب اسلامی و عموم علاقمندان را مفید و مقبول‌آید. 
شهید دکتر مصطفی چمران در آئینه تحلیل پژوهشی نوانتشار
در سیره و سلوک دانشمند مجاهد شهید دکتر مصطفی چمران، تاکنون آثاری چند منتشر شده که اثر تاریخی- پژوهشی «پرســـــتوی دهلاویه» در زمره یکی از واپسین آنهاست
«بازگشت الواح تخت جمشید به ایران، زمینه‌ها و پیامدها» در گفت‌وشنود با خسرو معتضد- بخش نخست
در گفت‌و‌شنود پی‌آمده –که نخستین بخش از آن به شما تقدیم می‌شود- خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ معاصر ایران، در باب تاریخچه الواح تخت جمشید که در پی سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به امریکا به کشورمان بازگشته، سخن گفته است.
در تکریم دومین سالگرد عروج علامه حسن حسن‌زاده آملی
روز‌هایی که بر ما می‌گذرد، نشان از سالروز عروج عارف بالله، زنده‌یاد آیت‌الله علامه حسن حسن‌زاده آملی دارد. هم از این روی، مقال پی آمده در تبیین سیره نظری و عملی آن بزرگ به شما تقدیم می‌شود. امید آنکه علاقه‌مندان را مفید و مقبول آید. 
«اعدام انقلابی رزم‌آرا به روایت اسناد» در اثری نوانتشار
اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، از دریچه اسناد تاریخی به رویداد اعدام انقلابی حاجعلی رزم‌آرا پرداخته است.
تجربه نخستین رئیس‌جمهور، روایت یک فرسایش از درون نظام اسلامی
دومین سالمرگ ابوالحسن بنی‌صدر، فرصتی است که در باب یکی از مهم‌ترین محور‌های کارنامه وی، یعنی چالش نامبرده با چهره‌های شاخص جریان خط امام، سخن رود. مقال پی‌آمده درصدد است تا با استناد به پاره‌ای گزارش‌ها، به شفافیت ابعاد ماجرا بپردازد. امید آنکه تاریخ پژوهان و عموم علاقمندان را مفید و مقبول‌آید. 
«تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰» در آیینه یک پژوهش نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، به بازنمایی «تاریخ شفاهی حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰» پرداخته است. این پژوهش توسط زهرا صادقی انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به انتشار آن همت گماشته است.
امام خمینی در نوفل لوشاتو، فرصتی برای معرفی یک مکتب فراگیر
روز‌هایی که بر ما می‌گذرد، تداعی‌گر سالروز هجرت تاریخی حضرت امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، به پاریس و سپس دهکده نوفل لوشاتوست. در نگاه کلی می‌توان این دوره را، مقطعی قلمداد کرد که مکتب آن بزرگ، فرصتی برای معرفی و ارائه به جهان معاصر یافت و صد‌ها رسانه پرمخاطب، به بازنمایی آن پرداختند. در مقال پی‌آمده و با استناد به پاره‌ای روایات و تحلیل‌ها، پیامد‌های این رویداد تاریخی مورد خوانش قرار گرفته است. امید آنکه تایخ پژوهان انقلاب اسلامی و عموم علاقمندان را مفید و مقبول‌آید.
زمانه و کارنامه حسین فردوست در آئینه یک اثر نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، زمانه و کارنامه حسین فردوست، دوست صمیمی پهلوی دوم را بازخوانده است. این پژوهش که در زمره کتب پالتویی منتشره از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی است، توسط مصطفی جوان انجام شده است
فرزند شاه معدوم و سلام به پایان سیاست!
«رضا پهلوی به اندازه گاو مهربان نمی‌فهمد، آقا ۴۰سال کاری نکرد، اسم شاهزاده را هم داشت، چرا الان فکر می‌کنید می‌تواند کاری انجام دهد، آخه چقدر یک مجموعه‌ای باید خام باشد؟...». این‌ها عباراتی است که از مسعود بهنود و به رغم محافظه‌کاری وی، در روز‌های منتهی به ۲۵ شهریورماه سال جاری، در فضای مجازی نشر یافت. در این میان، اما علت چیست که محتاط‌ترین افراد نیز فرزند شاه مخلوع را اینگونه وصف می‌کنند؟ مقال پی آمده درصدد است با استناد به برخی روایات و اخبار، به این پرسش پاسخ گوید.
۲۰