چگونه عادت‌های ذهنی منفی را در خود کنترل کنیم؟
ذهن ما به قضاوت عادت دارد و این کار را به صورت خودکار انجام می‌دهد. اما چگونه این عادت را ترک کنیم؟ راه حل این است که ابتدا از قضاوت ذهن خود آگاه شوید. وقتی متوجه شدید کسی را قضاوت می‌کنید، بلافاصله آن را رها کنید
دکتر حسین روزبهانی دکترای روانشناسی و استاد دانشگاه:
مادران باید رفتار‌ها و عملکرد مناسبی را در سبک فرزندپروری و تربیت فرزندان داشته باشند. اگر بخواهیم فرزندان، رفتار درستی داشته باشند باید رفتار درستی را از والدین به خصوص مادر ببینند که این موضوع، همان الگوبرداری مشاهده‌ای است
زهرا درویشی، مادر دهه شصتی دارای ۴ فرزند:
مرد نان‌آور خانه و مسئول هزینه‌های زندگی است، اما کارشناسان بر این باورند مدیریت اقتصادی خانه با مادر است. این زن خانه است که می‌تواند با مدیریت اقتصادی از بسیاری مشکلات و بریز و بپاش‌های نابه‌جا جلوگیری کند
یوسف بیوک خان، کارشناس حوزه خانواده و پژوهشگر جمعیت:
حل و ریشه‌یابی دلیل عدم تمایل به فرزندآوری باشد.» یوسف بیوک خان، کارشناس حوزه خانواده و پژوهشگر در زمینه جمعیت با بیان این عبارات گام اول در ترویج و رشد فرزندآوری را وقوع ازدواج و گام دوم را تداوم خانواده در سایه آموزش مهارت‌های لازم به زوجین می‌داند.
سیده مریم ناظمی، کنشگر جوانی جمعیت:
اینگونه نیست که ما فکر کنیم زنان اروپایی اعتقاد زیادی به فرزندآوری دارند یا افراد مشهور آن‌ها بر اساس همین اعتقاد اقدام به فرزندآوری بیشتر و تشکیل خانواده بزرگ‌تر می‌کنند. واقعیت این است که بسیاری از چهره‌های مشهور غربی فرزندآوری را نیز برای شهرت انجام می‌دهند و اساساً سیستم رسانه‌ای متمرکز کشور‌های غربی بر این پایه تشکیل شده است.
زاهره‌السادات میرجعفری، رئیس اداره زن و خانواده حوزه علمیه خواهران:
فواید فرزندآوری به حوزه‌های مختلفی بستگی دارد، از جمله آثار روحی و روانی که روی والدین دارد. احساس دوست داشتن و عشق و محبتی که به فرزند تزریق و از او دریافت می‌شود با هیچ عشق و محبتی قابل مقایسه نیست.
همه ما، بدون استثنا برهه‌هایی پرتنش را پشت سر گذاشته‌ایم. زمان‌هایی که به نظر می‌رسد ساعت‌ها منجمد شده و عقربه‌ها تاب حرکت ندارند؛ لحظه‌هایی که گویی با رخداد ناخوشایند هم‌پیمان شده، برای سکون. فارغ از سن، جنسیت و نژاد همگی درگیر چنین لحظه‌ای بوده‌ایم.
عبدالرضا دلاوری، مدیر بیمارستان بقیه‌الله‌الاعظم (عج):
بی‌شک عوامل مهمی در به‌وجود آمدن این تفکر دخالت دارد، اما مهم‌ترین آن نقش حمایتی و تشویقی مادی و روحی اعضای خانواده و کارفرمایان است که می‌تواند مؤثر باشد.
دکتر زهرا سلیمانی، پزشک متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ پریناتولوژی:
معمولاً در بارداری‌های چندقلویی مسائل خاص نمود بیشتری پیدا می‌کند و نسبت به تک‌قلویی مشکلات بیشتری از جمله فشار خون و دیابت بارداری، احتمال زایمان زودرس، رشد کم جنین و مواردی از این دست پیش می‌آید. در چنین مواقعی پیشنهاد کاهش تعداد جنین‌ها داده می‌شود.
خودداری از فرزندآوری به دلیل معیشت مغایر با آموزه‌های الهی است
در واقع امروزه اکثر افراد جامعه به بهانه‌هایی همچون وضعیت اقتصادی و لزوم تربیت صحیح فرزندان از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند و زندگی دو نفره را ترجیح می‌دهند و این نگرش کاملاً مغایر با آموزه‌های دینی است
۱۳