امام باقر(ع) وصیت کرده بودند در لباسی که در آن نماز می‌خوانده‌اند، دفن شوند. مزار ایشان در قبرستان بقیع، کنار مرقد پدرشان، امام سجاد (ع) و عموی پدرشان، امام حسن (ع) است.
امام باقر (ع) در عصر خود گفتمان گرایش به علم و ابداع شاخه‌های علمی در تمدن اسلامی را بنیان نهاد و از مسیر منحرفی که حاکمان غاصب در پیش گرفته بودند باز داشت.
روزهای 6، 7 و 8 ذی‌الحجه همزمان با ایام شهادت امام باقر(ع) و حضرت مسلم بن عقیل(ع) در تقویم عزاداری ایرانیان به نام «مسلمیه» شناخته می‌شود. این عزاداری بیش از 100 سال است به یادگار از حاج مرزوق در حرم عبدالعظیم حسنی(ع) برپا می‌شود.
بررسی نقش مترجم بودن زن در سپهر نشانه‌ای خانواده و جامعه
یکی از مهم‌ترین معضلات پیش روی افراد در خانواده و جامعه، مواجهه با اختلال ارتباطی است که در میان اعضای مختلف خانواده، گروه‌های اجتماعی و به‌طورکلی درون فرهنگ و جامعه رخ می‌دهد. منظور از اختلال ارتباطی انواع موانع شناختی، روان‌شناختی، زیست‌شناختی، فرهنگی و اجتماعی است که در مسیر فرایند ارتباط و انتقال اطلاعات یا پیام قرار می‌گیرد و عمل ارتباط را با دشواری روبه‌رو می‌سازد، به‌گونه‌ای که یکی از طرفین ارتباط- فرستنده یا گیرنده و بلکه هر دو- از این فرایند احساس عدم‌رضایت دارند.
«گفتگو» از آن دست مقولاتی است که دانش‌های گوناگون و به دنبال آن، افراد مختلف با انگیزه‌ها و دغدغه‌های متفاوت سالیان درازی است که درباره آن به بحث نشسته‌اند، از این رو بررسی ابعاد مختلف یک مقوله پردامنه مانند «گفتگو» از عهده سطر‌هایی موجز که رسالتی جز ایجاد توجهی جزئی ندارند، خارج است، لذا نوشتار حاضر قصد دارد صرفاً چارچوبی نظری مبتنی بر مباحث نشانه‌شناسی فرهنگی یوری لوتمان در نسبت با «گفتگو» معرفی کند که در فضای اندیشه کمتر به آن توجه شده است.
یکی از ویژگی‌های فرهنگ در اندیشه یوری لوتمان، این است که فرهنگ‌ها محدودند و به عنوان یک کل و مجموعه و سیستم، میان خود و دیگری مرز‌هایی می‌سازند، لذا دو فضای درون و برون پدید می‌آید که لوتمان در تحلیل نسبت این دو فضا معتقد است:
امروز سالگرد ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) است؛
امر ازدواج که به دنبال آن، دختر و پسری در قالب چارچوب‌های شرعی و قانونی خود را نسبت به هم متعهد می‌دانند از امور مهم در شریعت اسلام می‌توان دانست که بر اهمیت آن بسیار سفارش شده است.
آیت الله بهجت(ره) می‌فرمود: خیال نکنید آن‌ها (قاتلان امام جواد علیه‌السلام) از جهنم آمده بودند و ما از بهشت، و این کارها از ما دور است!
۱۷