کد خبر: 871488
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹
فرش قرمز برای اطبای خاص
بعضی از پزشکان مشهور به صورت گروهی بیماران را ویزیت می‌کنند و غالب پزشکان برای فرار از مالیات دستگاه کارتخوان در مطب خود نمی‌گذارند و دستی پول‌های چندصدهزار تومانی می‌گیرند...
کبری فرشچی
 
چيزي شبيه تبليغات بازرگاني؛‌ پزشكاني كه به برنامه‌هاي پر مخاطب تلويزيوني مي‌آيند. در برابر دوربين مي‌نشينند و لبخند مي‌زنند و در نهايت متن از پيش آماده شده‌اي را كنفرانس مي‌دهند و از اين طريق خودشان را به مخاطب معرفي مي‌كنند. بعد از اين ماجرا كافي است تا سري به مطب اين قبيل پزشكان بزنيد تا دستتان بيايد حضور در يك برنامه تلويزيوني چقدر مي‌تواند بر شلوغ شدن مطب و بالا رفتن درآمد پزشكان مؤثر باشد. به همين خاطر هم هست كه بسياري از پزشكان براي حضور در برنامه‌هاي تلويزيوني سر و دست مي‌شكنند. ماجرا به همين جا ختم نمي‌شود، دنباله اين حكايت ويزيت گروهي بيماران به دليل تراكم جمعيت و كم گذاشتن وقت بيمار است. بگذريم از هزينه‌هايي كه به دليل خريد و واردات برخي تجهيزات پزشكي از سوي پزشك و تجويزهاي بي‌مورد به بيماران تحميل مي‌شود.
 
نكته قابل تأمل اينجاست كه اغلب پزشكاني كه به مدد حضور در برنامه‌هاي تلويزيوني براي خود نام و نشاني دست و پا مي‌كنند چند دستيار دارند و خودشان مراجعان را معاينه نمي‌كنند، بلكه به دستيارانشان مي‌سپارند. حق ويزيت و ساير حقوق هم هر چقدر كه بشود به صورت نقدي از بيمار دريافت مي‌شود تا ردپايي براي اداره ماليات باقي نگذارند.
ساختمان بزرگ مطب گوش تا گوش پر از بيماراني است كه براي نخستين‌بار به اين پزشك مراجعه كرده‌اند. از هر كدامشان كه مي‌پرسي چطور شد كه سر از اينجا درآورده‌اند و چقدر درباره حاذق بودن اين پزشك مي‌دانند همه يك آدرس مي‌دهند؛ ‌برنامه خندوانه. گويا پزشك مذكور به همراه ادوات و وسايل كارش مهمان برنامه خندوانه بوده و درباره ضرورت استفاده از دستگاهش براي پيش‌بيني بيماري‌ها گفته است. همين ماجرا و اعتمادي كه مردم به برنامه‌هاي صدا و سيما دارند هم موجب شده تا مطب آقاي دكتر تا ساعت 2 بامداد سوزن مي‌اندازي پايين نيايد. 120 نفر در نوبت نشسته‌اند و چشم انتظارند تا آقاي دكتر آنها را ويزيت كند. برخي از مريض‌ها تك‌تك مي‌روند و بعضي‌هايشان هم چند نفري وارد اتاق معاينه مي‌شوند.
 
بگذريم از اينكه همه مريض‌ها پيش از ورود به اتاق آقاي دكتر الزاماً بايد مرحله اسكن شدن را بگذرانند و به غير از 50 هزار تومان ويزيت بايد 50 هزار تومان هم بابت اسكن شدن بپردازند. داخل اتاق هم كه مي‌شوي خبري از معاينه نيست. شرح حالي مي‌دهي و دكتر هم ام‌آرآي تجويز مي‌كند. 10 دقيقه هم طول نمي‌كشد كه نوبت به مريض بعدي مي‌رسد. هنگام خروج آقاي دكتر تأكيد مي‌كند: «‌آدرس مركز ام‌آر‌اي را از منشي بگيريد من فقط اينجا را قبول دارم»‌ ‌اين بخش‌هايي از اظهارات يكي از مخاطبان جوان در مراجعه به مطب پزشكي است كه اتفاقاً وي نيز اين پزشك را از برنامه خندوانه شناخته و به او مراجعه كرده است. اين حكايت تنها برشي از اتفاقاتي است كه همه روزه در مطب برخي پزشكان كه چندان هم كم تعداد نيستند در حال رخ دادن است. در اين ميان از نقش پر‌رنگ رسانه ملي در تبليغ براي چنين افرادي نمي‌توان به سادگي عبور كرد. كافي است تا پزشكي براي يكبار در يكي از برنامه‌هاي تلويزيوني حاضر شود. اين بهترين شيوه بازاريابي است و برخي گزارشات حكايت از آن دارد كه اين قبيل پزشكان حاضرند براي حضور در برنامه‌هاي پر‌مخاطب تلويزيوني هزينه‌اش را هم بپردازند؛ چراكه اين هزينه بازگشت خوبي دارد و مي‌تواند مطبشان را از بيماراني كه از اقصي نقاط كشور به اميد درمان به اين مطب‌ها آمده‌اند، پر كند. اما درصد بالاي جمعيتي كه براي نخستين‌بار به اين مطب‌ها مراجعه كرده‌اند، خود گوياي كيفيت درمان اين پزشكان است.
 
ويزيت گروهي تخلف است
در برابر چنين اتفاقاتي و به خصوص ماجراي ويزيت‌هاي گروهي بيماران در برخي مراكز دولتي و بيمارستان‌هاي خصوصي ايرج حريرچي، سخنگوي وزارت بهداشت مي‌گويد: متأسفانه اين موضوع اتفاق جديدي نيست و از نظر ما تخلف محسوب مي‌شود و متأسفانه در برخي موارد خصوصاً در بخش خصوصي كه كمبود قابل توجه نداريم هم ديده مي‌شود. ما از پزشكان درخواست داريم كه چند نفر را هم زمان ويزيت نكنند. در عين حال از مردم مي‌خواهيم كه در مواجهه با چنين موضوعي اعلام نظر و بر حفظ محرمانگي اسرار بيمار تأكيد كنند. البته نظارت در اين زمينه بر عهده نظام پزشكي است و واحدهاي مربوط به دانشگاه‌هاي علوم پزشكي هم مي‌توانند اين نظارت را انجام دهند.
 
وي در عين حال مي‌افزايد: البته بايد توجه كرد كه ما در برخي مناطق كشور و در بخش دولتي با كمبود پزشك عمومي و متخصص مواجهيم و گاهي بنا به ضرورت و از روي ناچاري چنين شرايطي رخ مي‌دهد؛ چراكه تعداد متخصصان ما كم بوده و توزيع آنها هم به دليل محدوديت‌هايي كه وزارت بهداشت دارد نامتقارن است. حتي در بيمارستان‌هاي ارجاعي برخي شهرهاي بزرگ هم پزشك ما در يك شيفت كاري بايد ۵۰ تا ۶۰ بيمار را ويزيت كند كه منجر به تراكم مي‌شود و ما از اين بابت از مردم عذرخواهي مي‌كنيم و اميدوارم با تدابيري مانند بومي‌گزيني اين مسئله حل شود. در عين حال با توسعه متوازن و بهبود شرايط زيست در مناطق محروم و با محروميت‌زدايي مي‌توان بخش عمده‌اي از اين مسئله را حل كرد.
حريرچي درباره زماني كه طبق قانون يك پزشك بايد براي ويزيت بيمار در نظر بگيرد، هم اينگونه توضيح مي‌دهد: طبق مصوبه دولت متوسط زمان ويزيت براي پزشك عمومي حداقل ۱۵ دقيقه، براي پزشك متخصص حداقل ۲۰ دقيقه، براي پزشك فوق‌تخصص حداقل ۲۵ دقيقه و براي روانپزشك حداقل ۳۰ دقيقه زمان ويزيت مشخص شده است.
با تمام اينها واقعيت با اظهارات سخنگو تناقضي آشكار دارد و ماجراي فقدان نظارت بر عملكرد پزشكان را جدي‌تر به رخ مي‌كشد.
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
مهرداد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
0
1
چرا با این قبیل پزشکان برخورد نمیشود ؟ مگه دولت برای اینا در زمان دانشجویی کم هزینه کرده ؟ اشکال در اینجاست که مدیریت علوم پزشکی ضعیف عمل میکند . علاوه بر اخذ تعهدات کاری ، مالی ، اخلاقی و ....... از پزشکان فارغ التحصیل ، پیش از ارایه شماره نظام پزشکی به آنها بایستی آنها را به نقاط کم پزشک لااقل بمدت 10 سال اعزام کنند . متاسفانه اینروزا کیفیت کاری بعضی از پزشکان بشدت پایین آمده ولی ویزیت یکسان با پزشکان تراز اول میگیرند و تازه بوق و کرنای زیادی هم دارند . پزشکان خوب نیاز به تبلیغ ندارد حالا چه از طریق صدا و سیما و چه از طریق جراید .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
0
1
بنام خدا
شاید بهتر باشد سری هم به «کلینیک...ذهن » در خیابان ...بزنید جایی که می گویند لکنت زبان را بصورت بدون بازگشت و طی حدوداً 14 جلسه درمان می کنند اما نکته قابل توجه در آینجا هزینه وزیت است در جلسه اول که بهتر است در صورت تمایل به تهیه گزارش شما هم در جلسه اول که در واقع پرزنت و نحوه کار و مبلغ ویزیت است مراجعه کنید که گفته می شود در اینجا مریض تحت نظر دو نفر متخصص عضو هیئت علمی قرار دادر که وزیزیت آنان طبق تعرفه بین 20 تا 30دقیقه باید زمان بگیر و ما 30 دقیقه صرف می کنیم و با ز حق ویزیت طبق تعرفه نظام پزشکی 100هزار توان است که ما 4 ساعت وقت می گذاریم برای دو متخصص هم هستند می شود جلسه ای 1600000تومان البته تک تک با بیماران صحبت می کنند و تخفیف می دهند و هزینه ای بین 400000 توام تا 1000000 تومان می گیرند. اما در عمل فقط یک متخصص وجود دارد و کار تمرین را دستیاران او که حتی دکتر غیرهیئت علمی هم نیستند و کارشناس هستند انجام می دهند و خود دکتر بعنوان متخصص بر کار نظارت دارد و وزیت ها بصورت کلاس های بیش از 20 نفره است حالا حساب کنید آقای دکتر ساعتی چقدر حق ویزیت می گیرند یعنی اگر بطور متوسط نفری 600000تومان هم بگیرند
600000*20 =12000000 برای 4 ساعت یعنی هر 30 دقیقه بجای 200000 برای دو متخصص هیئت علمی 1500000 توان و به جای دو متخصص هیئت علمی یک متخصص و یک کارشناس
اما از آنجا که کالای سلامت یک کالای غیر بازاری (un marketing) یعنی عرضه و تقاضا در آن تاثیر گذار نیست و مشتری چون تخصص کافی از کالای مورد خرید خود ندارد و فکر می کند شاید این هزینه بالا باعث شفای بیمار شود و اگر هزینه نکند ممکن است در آینده پشیمان شود و ضررهای بیشتری ببیند تحت فشار اجبار درونی این حق وزیت ها را می پردازند
به هر حال فکر می کنم گزارش خوب و مفیدی باشد آدرس کلینک را می توان از اینترنت پیدا کرد
داود سجادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
0
1
پزشکان ایرانی نیز پس از اتمام دوره خود این سوگندنامه را قرائت می‌کنند:

«اکنون که با عنایات و الطاف بیکران الهی دوره دکتری پزشکی را با موفقیت به پایان رسانده‌ام و مسئولیت خدمت به خلق را بر عهده گرفته‌ام، در پیشگاه قرآن کریم به خداوند قادر متعال که دانای آشکار و نهان است و نامش آرامش دل‌های خردمندان و یادش شفای آلام دردمندان، سوگند یاد می‌کنم که:

همواره حدود الهی و احکام مقدس دینی را محترم شمارم، از تضییع حقوق بیماران بپرهیزم و سلامت و بهبود آنان را بر منافع مادی و امیال نفسانی خود مقدم بدارم.در معاینه و معالجه حریم عفاف را رعایت کنم و اسرار بیماران خود را، جز به ضرورت شرعی و قانونی، فاش نسازم.خود را نسبت به حفظ قداست حرفه پزشکی و حرمت همکاران متعهد بدانم و از آلودگی به اموری که با پرهیزکاری و شرافت و اخلاق پزشکی منافات دارد، اجتناب ورزم.همواره برای ارتقای دانش پزشکی خویش تلاش کنم و از دخالت در اموری که آگاهی و مهارت لازم را در آن ندارم، خودداری کنم.در امر بهداشت، اعتلای فرهنگ و آگاهی‌های عمومی تلاش کنیم و تأمین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه را مسئولیت اساسی خویش بدانم.» ایا پزشکان ایرانی به این سوگند نامه پایبندنند؟
پاسخ ها
اشنا
| Iran, Islamic Republic of
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
اگر پزشکان ایرانی در تامین و حفظ و ارتقاء سلامت جامعه ایرانی تلاش میکنند پس چرا سرانه بیماری در کشور ما اینقدر بالاست؟پزشکی که شب عید بیماری رو به موت را رها میکند ومیرود مسافرت خارج از کشور ایا سلامت بیمار بر امیال شخصی مقدم میدارد؟ پزشکی که ویزیت نگیرد بیمار را نمیبیند سلامت بیمار را بر منافع خویش مقدم میدارد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
0
0
پزشکان کاسب از درد مردم اجازه التیام درد یا پیشگیری را نمیدهمد.
کاسبان درد فقط روش خودشان را درمان معرفی میکنند
پس بدنبا تفرق و تجزیه روشهای درمانگر غیر خودی اند
مزاج شناسی پایه تشخیصهاست و این روش سنتی و اسلامی اصل اساسی در درمانست.
کاسبان درمان شیمیایی و تهاجمی بلدند و کاسبی از روشهای تشخیصی و آزمایشگاهی
کاسبان درد متوهمند و بر توهم خود استوار.
کاخ ظلم فرو خواهد ریخت ان شا الله
مشکل ما فرهنگ و اخلاق هست. فاهداف شده پول و فقط پول. و ادعا و انتظار نجومی خود پزشکانه
دنیای مادی شده بستر چپاول بیماران و مردم برای پول و تجمیع ثروت
هدف نفسانیات مذمومه.
ویزیتها و تشخیصهای غلط درد آوره.
رزیدنتهای رادیولوژی بیمارستان با مهر متخصص مرکز تمام اعمال سونوگرافی رو انجام میدن و.....
کجاست دقت. مردم با تشخیص غلط چه بلایی سرشون میارن. دریافتی های نجومی آنکالی نجومی
و....
پزشکان بدون لحاظ نیاز بیماران و اظطرارشان بدل میزنن برا کیسه دوزی.
اگه کسی رو پزضک متخصص مطبی یا کلنیلی شبانه معاینه کنه و براش سی تی اسکن یا ام آر آی یا سونو یا... بنویسن اونوقت درمنده با دردش در بیمارستان دولتی پذیرش نمیشه.
چرا چون قانون ساختن که باید دوباره ویزیت توسط پزشک مرکز درمانی دانشگاهی مجدد انجام شود. از اون طرف وقتا پره. تاخیر در تشخیص و درمان. و دلسردی بیماران از درمان
اطاله درمان. پیشرفت بیماری. و تشخیص ناشیانه دانشجویان. و ریسکهای خطر بعدی و تخریب سلامت جامعه‌ی
به کجا چنین شتابان
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
0
0
یه بار مطب دکتری رفتم چون چنین ویزیت میکرد اعتراض کردم. و خیلی طلبکارانه گفت نمیخام وقت تلف شه. واقعا اخلاق و حکمت گمشده طب ایرانی اسلامیست. طبابت بدون حکمت همینه. ژاپن به طبابتی میپردازه که اسلامیست و اسمی از اسلام نیست. درود بر آگاهان مملکتم که بفکر اصلاح امورند و درد را درک میکنند
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۳۰
0
0
یه واقعیت وجود داره که در هیچ کجای دنیا پزشکان به اندازه پزشکان ما حقوق نمیگیرن بعد توی سریالهای تلویزیونی آه و ناله می کنند که ما حقوقمون کمه. واقعا من موندم این همه رو رو از کجا اوردن. دیگه دوره پزشکان دلسوز و خیر گذشت. همه کاسبکارن فقط به قکر پولن. طرف پزشک عمومی هست هر کی میاد مطبش سرم و سوزن می نویسه که پول اینها رو هم بگیر. انگار دکان بقالی باز کردن. یک پزشک عمومی یه بار کنکور میده میره و از روز اول میشه اقای دکتر یا خانم دکتر بعد یه نفر پله پله و با کلی زحمت میره دکترای p.h.d میگیره حقوقش یک صدم یک پزشک عمومی نیست. هیچ کجای دنیا تفاوت حقوقی اینقدر نیست و هیچ کجا پزشکان کاسبکار مثل ما ندارن. هر سال هم که عجز و ناله و دوباره تعرفه ها رو میبرن بالا. اکثرشون توی زندگیشون مشکل دارن چون نفرین مردم پشت سرشون هست. ای خیر نبینن پول پرستها
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار