کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند مصرف
سوسیس و کالباس و به طو کلی غذاهای فرآوری شده برای سلامت بدن بسیار مضر
است و میتواند علاوه بر چاقی و ابتلای فرد به بیماری دیابت باعث افزایش
خطر ابتلا به سرطان روده به میزان ۲۰ درصد شود.
گفتنی است،
کارشناسان اعتقاد دارند سوسیس و کالباس و فرآوردههای گوشتی آماده حاوی
مقادیر بالایی از انواع مواد نگهدارنده و بویژه نیتراتها هستند که
میتواند باعث تشکیل سلولهای سرطانی در روده شود.
کارشناسان مضر
بودن مواد غذایی گوشتی فرآوری شده را به اندازه سیگار خطرناک میدانند و
هشدار میدهند که افراد از مصرف این مواد خودداری کنند.
علت تمایل
افراد به این خوراکیها طعم ادویه، نمک و چربی موجود در آن است، همچنین
خوراکهای پخته شده با سوسیس و کالباس سریع آماده میشود و این باعث میشود
افراد به آنها علاقهمند شوند.
یکی
از زمانهایی که افراد بیشترین میزان مصرف سوسیس و کالباس را دارند
تعطیلات نوروز است، زیرا در این ایام خانمهای خانهدار وقت کافی برای پخت
غذا ندارند.
علاوه بر سوسیس و کالباس
سایر خوراکیهای گوشتی آماده که در آنها نمک به میزان زیاد وجود دارد و یا
دودی یا خشک شدهاند نیز برای سلامت بدن مضر هستند و میتوانند باعث
ابتلای افراد به انواع بیماریها شوند.
از جمله سایر بیماریها که
در اثر مصرف مواد غذایی فرآوری شده ایجاد میشود، میتوان به فشار خون
بالا، بیماریهای قلبی - عروقی، بیماری انسدادی مزمن ریوی، سرطان روده و
معده اشاره کرد.
کارشناسان همچنین هشدار میدهند که ماده شیمیایی
نیتروسامین که در اثر پخته شدن گوشت در حرارت بالا و یا گوشت کبابی و تنوری
دراین ماده غذایی ایجاد میشود میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان
روده در افراد شود.
وجود مواد غذایی نگهدارنده در سوسیس و کالباس
برای جلوگیری از فساد و رشد میکروب و باکتریها است، اما این مواد باعث از
بین رفتن باکتریهای مفید در روده و بروز انواع بیماریها دربدن انسان
میشود.
کارشناسان برای جلوگیری از ابتلای افراد به بیماریهای
مختلف توصیه میکنند افراد حتماٌ آب آشامیدنی سالم مصرف کنند، سیگار
استعمال نکنند و مواد غذایی شور و ترش مصرف نکنند تا همیشه سلامت بمانند.